Ministerin blogi: Turvallisuus on kilpailukyvyn peruskallio

Tuotteiden ja teollisuuslaitosten hyvä turvallisuus on sitä vahvaa perustaa, mille uutta kilpailukykyä on mahdollista rakentaa ja mistä tulee pitää kiinni, kirjoittaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Lue lisää

Pieni lappu – suuri merkitys

Kotitalouskoneista tuttu energiamerkintä täytti viime vuonna 20 vuotta. Se on ohjannut laitevalmistajien tuotekehitystä ja auttanut kuluttajaa hankintapäätöksen teossa.

Lue lisää

Sähköturvallisuuden historiaa: osa II

Sähköturvallisuuteen vaikuttavat monet asiat: yhteiskunnan säännöt, ammattilaisten vastuuseen perustuva järjestelmä ja viranomaisvalvonta sekä sähkön käyttäjien tiedot ja taidot. Tässä sarjassa kerromme sähköturvallisuuden kehityksestä Suomessa sähköistymisen alkuvaiheista nykypäivään.

Lue lisää

Tukes aloittanut tietoaineistojensa avaamisen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on ottanut ensiaskeleensa tietoaineistojen avaamisessa. Tukes on avannut Markkinavalvontarekisterinsä datan vapaasti käytettäväksi Avoindata.fi-palveluun. Tietoaineistojen avaamisen tavoitteena on lisätä tietojen hyödynnettävyyttä.

Lue lisää

Video: Mitä Kemin Veitsiluodon onnettomuudesta opittiin?

Onnettomuustutkintaryhmän puheenjohtaja Aki Ijäs kertoo, mitä Kemin Veitsiluodossa 7.11.2016 sattuneesta onnettomuudesta opittiin ja mitä pitäisi tehdä, jotta vastaavalta tulevaisuudessa vältyttäisiin.

Lue lisää

Verkkolehteen

Turvallisuus100+ -banneri

Päivitetty 17.3.2017