Kasvinsuojeluainerekisteri

 

Kasvinsuojeluainerekisteriin pääset oikealla olevasta linkistä.

Kasvinsuojeluainerekisteri sisältää keskeiset tiedot Suomessa kasvinsuojelukäyttöön hyväksytyistä valmisteista.  Rekisterissä on myös valmisteiden myyntipäällystekstit, jotka sisältävät valmisteiden käyttöohjeet.  

 

Hakuohjeita


Kaikki
rekisterissä olevat valmisteet saa haettua aakkosjärjestyksessä olevaksi listaksi valitsemalla 'Suorita haku'.

Haettaessa tiettyä valmistetta kirjoitetaan valmisteen nimi kohtaan 'Tarkennettu haku' > 'Valmisteen nimi' ja valitaan 'Suorita haku'.  Valmisteen nimi on kirjoitettava kokonaisuudessaan. Hakusanan voi katkaista lopusta *- merkillä (esimerkiksi Targa Super 5 SC -> Targa* tai Ratio 50 ST -> Ratio*). 

Listan valmisteista, joilla on voimassaoleva käytön laajennus vähäisiin käyttötarkoituksiin (eli nk. minor use -käyttökohteita, aiemmin off-label), saa kirjoittamalla sanahaku-kohtaan hakusanaksi Minor use

Rekisteristä saa haettua listan lukitussa tilassa varastoitavista kasvinsuojeluaineista kirjoittamalla hakusanakenttään P405. Kyseessä on turvalauseke (P405 "Varastoi lukitussa tilassa"), joka annetaan uuden CLP-asetuksen mukaisesti vakavaa terveysvaaraa aiheuttaville valmisteille.

Rekisteristä voi myös hakea luettelon rekisteristä poistetuista valmisteista sekä rekisteristä lähivuosina poistettavista valmisteista.

 

Valmisteita rekisterissä haettaessa kannatta ottaa huomioon, että markkinoilla on kahden hyväksytyn valmisteen yhdistelmäpakkauksia. Tällainen on mm. Ratio SX Combo (Ratio 50 SX + Eagle WG). Yhdistelmäpakkausten nimiä ei ole kasvinsuojeluainerekisterissä, mutta niiden sisältämät valmisteet löytyvät rekisteristä omilla nimillään.  

 

Ymmärsitkö lukemasi -banneri