Hyppää sisältöön

"Tässä mitään sähkömiestä tarvita" - Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi!

Tukes
Julkaisuajankohta 26.6.2013 14.13
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote Valtakunnallinen Tapaturmapäivä järjestetään tänä vuonna perjantaina 13. syyskuuta. Tällä kertaa erityisteemana on työpaikkojen turvallisuustyö: miten sillä voidaan vaikuttaa henkilöstön turvallisuuteen niin työpaikalla kuin kotona, vapaa-ajalla ja liikenteessäkin.


Tapaturmapäivän pääteemalla Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi kiinnitetään huomiota tilanteisiin, joissa hetken harkinnalla voi olla suuri merkitys. Teemaa tuodaan esiin "kuuluisilla viimeisillä sanoilla", joita yleisö voi ehdottaa lisää Facebookissa. Ennen Tapaturmapäivää toteutamme e-postikorttikampanjan, jossa viimeiset sanat saa kirjoittaa eri tilanteisiin liittyvien kuvien puhekupliin. Lisäksi Tapaturmapäivän spotteja voi nähdä Ylen kanavilla ja kuulla kaupallisilla radioasemilla.

Tapaturmapäivänä lähetämme webinaarina paneelikeskustelun Ennakointi työpaikalla, joka on katsottavissa myös tallenteena Tapaturmapäivä.fi-sivustolla. Materiaalit-sivulta löytyy muun muassa valmiita palstanpäitä toimituksien käyttöön.

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonakin perjantaina 13. päivä. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää.

Tapaturmapäivän järjestävät yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto, Finanssialan Keskusliitto, Työturvallisuuskeskus, Liikenneturva, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Puolustusvoimat, Poliisihallitus, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Onnettomuustutkintakeskus ja Suomen Kuntaliitto.

Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 3000 ihmistä. Tapaturmista seuraa yli 400 000 lääkärikäyntiä ja kymmeniä tuhansia sairaalahoitojaksoja. Valtaosa tapaturmista sattuu kotona ja vapaa-aikana, ja näistä aiheutuu huomattavasti enemmän sairauspoissaoloja kuin työtapaturmista.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Johanna Salomaa-Valkamo, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), puh. 050 591 1559, [email protected]

 
Sivun alkuun