Hyppää sisältöön

Lista aineista, joihin voi kohdistua REACHin asiakirja-arviointi

Tukes
Julkaisuajankohta 4.2.2015 14.16
Tiedote

 

ECHA alkaa julkaista listaa aineista, joiden rekisteröintiasiakirjoihin todennäköisesti kohdistuu vaatimustenmukaisuuden tarkistus. Tämä antaa mahdollisuuden rekisteröijille päivittää rekisteröinti ennen tarkistuksen alkamista. Lista on viitteellinen,  ja ECHA voi aloittaa vaatimustenmukaisuuden tarkistuksen myös mille tahansa muulle aineelle. 

Lista aineista, joille mahdollisesti tehdään vaatimustenmukaisuuden tarkistus

Samalla muutetaan ja selkiytetään asiakirja-arvioinnissa huomioitavien rekisteröintiasiakirjojen päivitysten määräaikoja:

Vaatimustenmukaisuuden tarkistukset

ECHA ei huomioi rekisteröinnin asiakirja-aineiston päivitystä sen jälkeen kun tarkastuksen tuloksena laadittu päätösluonnos on lähetetty rekisteröijälle kommenteille. Muutos ei vaikuta rekisteröijän mahdollisuuteen antaa kommentteja 30 päivän aikana. Kommentit otetaan huomioon päätöksen valmistelussa kuten ennenkin.

Testausehdotukset

Kun rekisteröijät saavat päätösluonnoksen kommenteille, heillä on 30 päivää aikaa laatia kommentit sekä ylimääräiset 30 päivää aikaa päivittää rekisteröintiasiakirjat. Mikäli kyseessä on useamman aineen ryhmittelyä ja interpolointia soveltava päätös, voidaan tarvittaessa tarpeettomien eläinkokeiden välttämiseksi pyydettäessä joustaa määräajoissa. Määräajat ilmoitetaan ECHAn päätösluonnoksessa sekä notifikaatiokirjeessä.

Lisätietoja:

ECHAn tiedote 28.1.2015

 
Sivun alkuun