Hyppää sisältöön

Pienyrityksille opastusta kemikaaliriskien hallintaan

Tukes
Julkaisuajankohta 11.4.2014 8.30
Tiedote

Vaarallisia kemikaaleja käyttäville ja varastoiville pienyrityksille on tarjolla laaja tietopaketti kemikaaliturvallisuudesta ja riskienhallinnasta. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on uusinut suositun Pienyritysten kemikaali- ja turvallisuusriskien hallinta -oppaan mm. päivittämällä säädösvaatimuksia sekä käytännön ohjeistusta. Myös oppaan ulkoasu on muuttunut.

Kemikaaleja käytetään ja säilytetään esimerkiksi jakeluasemilla, pintakäsittely- ja nestekaasulaitoksilla  tai   vaikkapa uimahalleissa. Monet säädösvelvoitteet koskevat toiminnanharjoittajia, ja turvallisuudesta on huolehdittava laitoksen koko elinkaaren ajan.  Tukesin oppaassa kerrotaan säädösvaatimuksista ja  toiminnanharjoittajan  velvoitteista sekä  annetaan hyviä vinkkejä turvalliseen toimintaan ja onnettomuuksien ennalta ehkäisyyn.  Kemikaaliturvallisuuden lisäksi käsitellään  painelaite-, palo- ja sähköturvallisuuteen liittyviä asioita.

Oppaan liitteenä on tsekkilistoja kylmälaitoksille, nestekaasulaitoksille, jakeluasemille, uimahalleille ja pintakäsittelylaitoksille.  Opas soveltuu hyvin sekä laitosten että pelastusviranomaisten käyttöön. 

Opas on luettavissa verkkosivuillamme.

 
Sivun alkuun