Hyppää sisältöön

Toukotalkoot: Huolehdi kodistasi kuin itsestäsi

Tukes
Julkaisuajankohta 13.5.2014 15.48
Tiedote

Yhteistiedote (Toukotalkoot) Jokavuotinen Toukotalkoot-kampanja kannustaa ihmisiä pitämään kodeistaan hyvää huolta. Huolenpidon tuloksia ovat muun muassa energiansäästö, parantunut turvallisuus ja asumisen viihtyisyys. Toukotalkoot-sivuilta löytyvien omakotitalon ja kerrostaloasunnon tarkistuslistojen avulla yleisimmät asukkaalle kuuluvat tarkistus- ja huoltotoimet on helppo käydä läpi.

Toukotalkoot muistuttaa jo kahdeksannella kampanjallaan asumiseen liittyvistä tarkistus- ja huoltotoimista, joita asukkaat voivat tehdä itse. Nämä toimet lisäävät asumisen turvallisuutta, terveellisyyttä, energiatehokkuutta ja mukavuutta. Kampanjassa on kerrottu muun muassa sähköpalojen ja kosteusvaurioiden ehkäisystä, ikääntyneiden turvallista asumista edistävistä apukeinosta ja uuden omakotiasukkaan huomioitavista taloteknisistä asioista. Tulevia aiheita ovat esimerkiksi kodin kuntotarkastuksen tai -kartoituksen ajankohtaisuus sekä kulttuurieroista johtuvien asumistottumusten erojen aiheuttama kitka taloyhtiöissä.

Tarkistuslista ohjaa kodin huoltotoimia

Toukotalkoot-kampanja muistuttaa siitä, että vähintään kerran vuodessa on syytä tehdä kotona tarkistuskierros taloteknisten laitteiden kunnon sekä huolto- ja korjaustarpeen toteamiseksi. Kierros on helppo toteuttaa tarkistuslistan avulla. Kerros- ja pientaloille on omat listansa. Listan voi tulostaa osoitteesta www.toukotalkoot.info. Lisäksi sivuilla on videoita, jotka esittävät kuvin tärkeimmät toimenpiteet.

Listoissa käydään läpi yksinkertaiset tarkistustoimet turva- ja sähkölaitteista vesi- ja viemärilaitteisiin sekä ilmanvaihtoon. Pientaloasukkaiden listassa on lisäksi huomioitu lämmityslaitteisto sekä salaoja- ja sadevesijärjestelmät.

Asukkaan vastuu taloteknisistä järjestelmistä vaihtelee muun muassa sen mukaan, onko kyse pien- vai kerrostalosta, ja siksi näille on laadittu omat tarkistuslistansa. Niissä käydään läpi yksinkertaiset tarkistustoimet turva- ja sähkölaitteista vesi- ja viemärilaitteisiin sekä ilmanvaihtoon. Pientaloasukkaiden listassa on lisäksi huomioitu lämmityslaitteisto sekä salaoja- ja sadevesijärjestelmät. Listoissa on otettu huomioon myös ei-suomenkieliset: pientaloasukkaiden lista löytyy myös ruotsiksi, kerrostalon tarkistuslista lisäksi englannin ja venäjän kielillä.

Toukotalkoot järjestetään kahdeksatta kertaa. Mukana on viisi valtakunnallista rakentamisen ja asumisen yhteisöä: Suomen Kiinteistöliitto ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Suomen Omakotiliitto ry, ja Lämmitysenergia Yhdistys ry.

Lue lisää


Tiedotteita 

Toukotalkoot twitterissä

Tarkistustoimet videoina

Tarkistuslistat

 
Sivun alkuun