Menu

FINAS-akkreditointipalvelu siirtyi Tukesiin

Tukes 2.1.2015 8.56
Tiedote

FINAS-akkreditointipalvelu on 1.1.2015 alkaen siirtynyt Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) yhteyteen. FINASista tuli Tukesin Akkreditointiyksikkö, ja se jatkaa Suomen kansallisena akkreditointielimenä nimellä FINAS-akkreditointipalvelu.

FINAS siirtyi Tukesiin Mittatekniikan keskuksesta MIKESistä, jonka toiminnot siirtyivät vuodenvaihteessa osaksi Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:tä.

Akkreditointipalvelut toimivat hallinnollisen muutoksen jälkeen entiseen tapaan ja keskeytyksettä.

FINAS-akkreditointipalvelu on Suomen kansallinen akkreditointielin, joka vastaa muun muassa laboratorioiden, sertifiointielinten ja tarkastuslaitosten pätevyyden toteamisesta. Kansainvälisten akkreditointivaatimusten mukaan kansallisen akkreditointielimen tulee toimia organisaatiossa, joka itse ei tarjoa vaatimustenmukaisuuden arviointipalveluja. Työ- ja elinkeinoministeriö päätti selvitysten jälkeen vuoden 2014 alussa FINASin siirrosta Tukesin yhteyteen.

Koko FINASin henkilöstö siirtyi 1.1.2015 alkaen Tukesin organisaatioon Akkreditointiyksiköksi, jossa työskentelee yhteensä 23 henkilöä. Muutoksen yhteydessä MIKESistä siirtyi Tukesin tuki- ja hallintotehtäviin lisäksi kolme henkilöä.

FINASin henkilöstö muuttaa Espoon Otaniemestä Tukesin Helsingin-toimipisteeseen Pasilaan kevään 2015 aikana, joten alkuvuoden ajan osoitetiedot pysyvät ennallaan. FINASin puhelinvaihde ja 029-alkuiset numerot vaihtuivat Tukesin puhelinvaihteeseen siirtymisen yhteydessä, mutta matkapuhelinnumerot säilyivät muuttumattomina. Henkilöstön yhteystiedot löytyvät FINASin verkkosivuilta.

FINASin logo ja sähköpostiosoitteet pysyvät ennallaan, samoin verkkosivut ja siellä olevat akkreditoitujen organisaatioiden toimialueiden ja pätevyysalueiden luettelot osoitteessa http://www.finas.fi/.

Vuodenvaihteen jälkeen Tukesin henkilöstömäärä on yhteensä 250 henkilötyövuotta.

Lisätietoja:

Pääjohtaja Kimmo Peltonen, Tukes, puh. 029 5052 157, [email protected]

Johtaja Leena Tikkanen, FINAS, puh. 029 5052 237, [email protected]