Esimerkkitarinoita kemikaalitietojen ilmoittamisesta

Itse valmistettu saippua ja siivoussuihke

Vilma ryhtyy valmistamaan siivoussuihketta ja käsisaippuaa.

Siivoussuihkeesta hänen pitää toimittaa kemikaali-ilmoitus Kemikaalituoterekisteriin, koska suihke on luokiteltu silmiä ärsyttäväksi. Kemikaali-ilmoitukseksi kelpaa siivoussuihkeesta laadittu käyttöturvallisuustiedote. Käsisaippuasta kemikaali-ilmoitusta ei tarvitse tehdä, koska kyseessä on kosmetiikka.

Seuraavan vuoden alussa Tukes lähettää Vilmalle kyselyn siivoussuihkeen vuosittaisesta valmistusmäärästä. Kemikaali-ilmoituksista peritään vuosittain käsittelymaksu. Jos siivoussuihkeen koostumus muuttuu tai suihkeen tiedoissa tapahtuu muita muutoksia tai Vilma lopettaa suihkeen valmistamisen, Vilman pitää ilmoittaa siitä Tukesin Kemikaalituoterekisteriin.

Maalien maahantuonti ja käyttöturvallisuustiedote

Martti alkaa tuomaan maaleja Euroopasta Suomeen. Martti saa maaleista valmistajan laatimat käyttöturvallisuustiedotteet ja toimittaa ne sähköpostilla Tukesin Kemikaalituoterekisteriin. Näin Martti on hoitanut velvollisuutensa kemikaalitietojen toimittamisesta. Seuraavan vuoden alussa Tukes kysyy Martilta maalien vuosittaista maahantuontimäärää. Kemikaali-ilmoituksista peritään vuosittain käsittelymaksu.

Martti ilmoittaa Tukesin Kemikaalituoterekisteriin, jos hän lopettaa maalien maahantuonnin tai jos esimerkiksi maalien kauppanimi muuttuu tai maalien tiedoissa tapahtuu muita muutoksia