Vallu-hanke digitalisoi Tukesin lupa- ja valvontaprosesseja

Vallu-hankkeen tavoitteena on luoda asiakkaille sujuva digitaalinen palvelu lupiin, ilmoituksiin ja valvontaan liittyvien velvollisuuksien hoitoon. Tukes tavoittelee hankkeella merkittävää muutosta siiloutuneesta paperimaailmasta kohti yhteistä digitaalista toimintaa eri toimialojen välillä. Asiakkaalle tämä näkyy kokonaispalvelun ja läpinäkyvyyden parantumisena.

Vuoden 2019 aikana hankkeessa toteutetaan palvelu, jonka kautta voidaan hoitaa

  • kemikaaliturvallisuuteen liittyvät lupa-asiat
  • maa- ja biokaasuun liittyvät lupa-asiat
  • painelaitteisiin liittyvät ilmoitusasiat.

Myöhemmin palvelua on tarkoitus laajentaa kattamaan myös mm. kaivostoimialan lupa-asioiden hoito. 

Kemikaaliturvallisuusluvan voi tulevaisuudessa laittaa vireille myös Luvat ja valvonta -kärkihankkeessa toteutettavan palvelukerroksen kautta.

Yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa

Asiakkaanamme tai sidosryhmän edustajanamme olet lämpimästi tervetullut mukaan kehittämään palvelua yhteistyössä kanssamme!  Syksylle 2019 on suunnitteilla työpajoja, joissa pääset mukaan vaikuttamaan tulevan palvelun syntymiseen. Lisäksi aiomme pilotoida uutta palvelua asiakkaista koostuvan testiryhmän kanssa. Kokoamme parhaillaan myös asiakasraatia, joka erilaisten kyselyiden kautta pääsee vaikuttamaan Tukesin kehittämistyöhön.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan työpajoihin, testiryhmään tai asiakasraatiin ota yhteyttä projektipäällikköömme Tiina Rissaseen ([email protected]) ja ilmaise kiinnostuksesi!

Meneillään hankkeessa

Hankkeessa käynnistetään vaihetta, jossa valmistellaan ja tarkennetaan kemikaaliturvallisuuslupaan liittyvän asioinnin sisältöä. Syys-lokakuussa käynnistämme painelaiteasiointiin liittyvien toiminnallisuuksien tarkentamisen.

Lisätietoja

Tiina Rissanen