Tukesin toiminta koronaviruksen aikana

Tukes tekee töitä ja valvontaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen ajan lähes täysin etätöinä. Tärkeimmät tarkastukset Tukes tekee etävalvonnan keinoin. Näin vältämme matkustusta ja paikan päällä tapahtuvia ihmiskontakteja.

Tukes ei toistaiseksi tee tarkastuksia yrityksissä ilman erityisen painavaa perustetta. Painavia perusteita ovat esimerkiksi uuden kohteen käyttöönotto, vakava ilmianto tai onnettomuus. Lupa- ja ilmoituskäsittely jatkuu normaalisti.

Asioi sähköisesti

Tukes pyytää asiakkaita käyttämään ensisijaisesti sähköisiä palveluja. Lupahakemukset voi toimittaa Tukesin sähköisessä asiointipalvelussa tai sähköpostilla. Lue lisää.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Tukesille tulee nyt erityisen paljon kysymyksiä hengityksensuojaimista ja käsidesien valmistuksesta sekä vaarallisten kemikaalien varastoinnista, laitosten ja laitteistojen määräaikaistarkastuksista ja huolloista sekä kohteiden minimimiehityksestä ja vastuista.

FINASin toiminta

Myös FINAS-akkreditointipalvelu on siirtynyt ensisijaisesti toimijoiden etäarviointiin. Jos etäarviointi ei ole mahdollista, selvitetään mahdollisuus siirtää arviointia myöhempään ajankohtaan. Pääarvioijat ottavat yhteyttä arvioinnin kohteisiin ja sopivat käytännön järjestelyistä.

Jos tuleva arviointi on uudelleenarviointi tai standardin SFS-EN ISO/IEC 17025 uuden version arviointi (siirtymäaika päättyy 30.11.2020), pääarvioija sopii arviointikohteen kanssa, miten arviointi voidaan toteuttaa.  Tietyissä tapauksissa FINASin on mahdollista pidentää akkreditoinnin voimassaolo.

Laskujen eräpäivät

Poikkeustilanne aiheuttaa yrityksille myös taloudellisia vaikeuksia. Yrityksillä on mahdollista hakea Tukesilta lisäaikaa laskujen eräpäivän siirtämiseksi.

Yhteydenotot

Voit pyytää lisätietoja tai jättää yhteydenottopyynnön meille sähköisesti.