Vallu-hanke digitalisoi Tukesin lupa- ja valvontaprosesseja

Vallu-hankkeen tavoitteena on luoda asiakkaille sujuva digitaalinen palvelu lupiin, ilmoituksiin ja valvontaan liittyvien velvollisuuksien hoitoon. Tukes tavoittelee hankkeella merkittävää muutosta siiloutuneesta paperimaailmasta kohti yhteistä digitaalista toimintaa eri toimialojen välillä. Asiakkaalle tämä näkyy kokonaispalvelun ja läpinäkyvyyden parantumisena.

Vuosien 2019-2020 aikana hankkeessa toteutetaan palvelu, jonka kautta voidaan hoitaa muun muassa

  • kemikaaliturvallisuuteen liittyvät lupa-asiat
  • maa- ja biokaasuun liittyvät lupa-asiat
  • painelaitteisiin liittyvät ilmoitusasiat.

Myöhemmin palvelua on tarkoitus laajentaa kattamaan myös mm. kaivostoimialan lupa-asioiden hoito. 

Kemikaaliturvallisuusluvan voi tulevaisuudessa laittaa vireille myös Luvat ja valvonta -kärkihankkeessa toteutettavan palvelukerroksen kautta.

Yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa

Asiakkaanamme tai sidosryhmän edustajanamme olet lämpimästi tervetullut mukaan kehittämään palvelua yhteistyössä kanssamme! Voit vaikuttaa palvelun kehittämiseen erilaisten kyselyiden kautta tai toimia pilottikäyttäjänä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä projektipäällikköömme Tiina Rissaseen (etunimi.sukunimi(at)tukes.fi).

Meneillään hankkeessa

Kehitämme parhaillaan kemikaaliturvallisuuslupaan liittyvää asiointia. Loppuvuoden aikana käynnistämme myös maa- ja biokaasuun liittyvän asioinnin kehittämisen.

Lisätietoja

Tiina Rissanen