Vallu-hanke digitalisoi Tukesin lupa- ja valvontaprosesseja

Vallu-hankkeen tavoitteena on luoda asiakkaille sujuva digitaalinen palvelu lupiin, ilmoituksiin ja valvontaan liittyvien velvollisuuksien hoitoon. Tukes tavoittelee hankkeella merkittävää muutosta siiloutuneesta paperimaailmasta kohti yhteistä digitaalista toimintaa eri toimialojen välillä. Asiakkaalle tämä näkyy kokonaispalvelun ja läpinäkyvyyden parantumisena.

Vuoden 2019 aikana hankkeessa toteutetaan palvelu, jonka kautta voidaan hoitaa

  • kemikaaliturvallisuuteen liittyvät lupa-asiat
  • maa- ja biokaasuun liittyvät lupa-asiat
  • painelaitteisiin liittyvät ilmoitusasiat.

Myöhemmin palvelua on tarkoitus laajentaa kattamaan myös mm. kaivostoimialan lupa-asioiden hoito. 

Kemikaaliturvallisuusluvan voi tulevaisuudessa laittaa vireille myös Luvat ja valvonta -kärkihankkeessa toteutettavan palvelukerroksen kautta.

Yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa

Asiakkaanamme tai sidosryhmän edustajanamme olet lämpimästi tervetullut mukaan kehittämään palvelua yhteistyössä kanssamme!  Kokoamme parhaillaan asiakasraatia, jossa erilaisten kyselyiden kautta pääset vaikuttamaan palvelun kehittämiseen. Lisäksi myöhemmin sinulla on mahdollisuus toimia myös pilottikäyttäjänä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä projektipäällikköömme Tiina Rissaseen ([email protected]) ja ilmaise kiinnostuksesi!

Meneillään hankkeessa

Kehitämme parhaillaan kemikaaliturvallisuuslupaan liittyvää asiointia. Syksyn aikana käynnistämme myös painelaitteisiin ja maa- sekä biokaasuun liittyvän asioinnin kehittämisen.

Lisätietoja

Tiina Rissanen