Skip to Content

Tukes tutkii kuolemaan johtanutta hissitapaturmaa

Julkaisuajankohta 12.5.2021 17.50
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on nimittänyt onnettomuustutkintaryhmän selvittämään kuolemaan johtanutta hissitapaturmaa. Tutkinnan tavoitteena on selvittää onnettomuuteen johtaneita tekijöitä ja löytää keinoja, joilla vastaavat onnettomuudet voidaan jatkossa välttää ja turvallisuutta parantaa.

Onnettomuus tapahtui Kauniaisissa sijaitsevassa sairaalassa 11.5. Tukes on tänään 12.5. tehnyt paikkatutkintaa. Onnettomuuden tekniseksi syyksi epäillään hissin mekaanista vikaa.

Tukesin tutkinnassa selvitetään tarkemmin hissin häiriö-, kunnossapito- ja tarkastustoimintaa sekä mahdollisesti muita onnettomuuteen vaikuttaneita tekijöitä. Tutkinnassa tehdään yhteistyötä poliisin ja Onnettomuustutkintakeskuksen kanssa. Tukesin tutkintaryhmään kuuluvat johtava asiantuntija Antti Savola ja ylitarkastaja Sakari Hatakka. Tutkinta valmistuu syyskuun 2021 loppuun mennessä.

Kuolemaan johtaneet onnettomuudet hisseissä ovat harvinaisia. Edellinen Suomessa kuolemaan johtanut hissitapaturma on tapahtunut vuonna 2018 ja sitä edellinen 2003. 2014 portaikkoa pitkin kulkevalla pyörätuolihissillä tapahtui kuolemaan johtanut tapaturma. Lisäksi Tukesin tietoon tulee vuosittain useita hisseihin liittyviä vaaratilanteita ja muutamia tilanteita, joissa uhri on loukkaantunut. Tukes tutkii tapaturman, jos se arvioi, että tutkinta on tarpeellista syiden selvittämiseksi tai tulevien vahinkojen ennalta ehkäisemiseksi.

Lisätietoja:
Hissiturvallisuudesta ja Tukesin valvonnasta Tukesin verkkosivuilla 
Hissionnettomuuksista Tukesin verkkosivuilla 

Tukesin Vaurio- ja onnettomuusrekisteri VARO 
Länsi-Uudenmaan poliisin tiedote

johtava asiantuntija Antti Savola, p. 0295 052 684
johtaja Kirsi Levä, p. 0295 052 162
sähköpostit muotoa [email protected]

Back to top