Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja jatkuu

Tukes
11.4.2017 11.17
Tiedote

 

Tänä keväänä järjestetään jälleen kouluille suunnattu paristonkierrätyskampanja. Kampanjassa ovat mukana Recser, Tukes, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry ja Vihreä Lippu –koulut.

Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja järjestetään huhti-toukokuussa. Kampanjan tarkoituksena on nostaa kierrätysinnostusta keväällä, jolloin kodeissa muutenkin siivotaan nurkkia. Lisäksi halutaan opastaa lapsia ja nuoria arjen pieniin ekotekoihin.  

Maanlaajuisessa kampanjassa palkitaan toukokuussa kaksi koulua, yksi alakoulu ja yksi yläkoulu. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn kampanjan yhteydessä palkittiin alavutelainen Hakojärven koulu, joka keräsi 13 oppilaan voimin lähes 8 200 paristoa ja pienakkua kierrätykseen.

Se, että varsin pieneltä paikkakunnalta koottiin muutamassa viikossa tuhansia paristoja ja pienakkuja, kertoo, että ihmisillä lojuu kotonaan runsaasti käytettyjä paristoja ja akkuja, jotka teippaamattomina voivat olla myös tulipaloriski. Paristot ja pienakut on helppo kierrättää, sillä paristokeräyslaatikko löytyy jokaisesta paristoja myyvästä kaupasta ja kioskista , Recser Oy:n toimitusjohtaja Liisa-Marie Santakoski muistuttaa.

Kampanjat lisäävät oppilaiden aktiivisuutta lähiympäristön suhteen

Kouluilla on merkittävä rooli lasten ja nuorten asenteiden muokkaamisessa. Viime vuonna palkitun Hakojärven koulun koulunjohtajan Ari Hakolan mukaan lapset ovat innoissaan ympäristöaiheista, jos opettajatkin ovat.

– Oppilaat olivat kaikki mielellään mukana ja saivat nopeasti verkostoitua hyviä kanavia paristojen ja pienakkujen keräämiseen. Myös teippaamisesta he olivat innoissaan. Koulutyön kannalta paristojen kierrätys oli yksi hyvä konkreettinen oppisisältö ja sai aikaan luontevaa tekemistä. Lisäksi aktiivisuus lähiympäristöön lisääntyi huomattavasti ja tuli paljon yhteydenottoja koululle, Hakola kertoo.

Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja on käynnissä 7.5.2017 asti ja siihen voi ilmoittautua mukaan täältä.

Kuvia

Pariston_Teippaus_1


pariston_teippaus_2


Tiesitkö, että käytöstä poistetuissakin paristoissa ja akuissa on yleensä aina jäljellä pieni määrä sähkövarausta? Seurauksena voi olla tulipalo. Minimoi riskit teippaamalla akun ja pariston navat piiloon!

 

Paristolaatikko


Paristot ja pienakut on helppo kierrättää, sillä paristokeräyslaatikko löytyy jokaisesta paristoja myyvästä kaupasta ja kioskista.

.............................

Toim: Paula Kuusio

Lähde: Kampanjatiedote

Lisätietoja:   www.paristokierrätys.fi
Facebook: http://www.facebook.com/paristotkiertoon
Twitter: twitter.com/RecserOy
Instagram: @paristokierratys