Hoppa till innehåll

Anu von Lode till kommunikationsdirektör vid Säkerhets- och kemikalieverket

Utgivningsdatum 18.8.2023 8.06
Nyhet
Kuva: Veikko Somerpuro

Medianomen (högre YH) Anu von Lode har utsetts till kommunikationsdirektör för Tukes från 1.9.2023.

Kommunikationsdirektören svarar för den strategiska planeringen av Tukes kommunikation samt för flerkanalig produktion av effektiv kommunikation riktad till konsumenter och medborgare samt till olika yrkes- och intressegrupper. Kommunikationsdirektören är medlem i ledningsgruppen och chef för kommunikationsgruppen. Kommunikationsgruppen samordnar också Tukes hållbarhetsarbete samt deltar i utvecklandet av kundrelationerna.

– Kommunikation är kopplad till organisationens interna utveckling och ledning samt till kundupplevelsen och organisationens anseende. Tukes strategi har precis förnyats och vi kommer att satsa ännu mer på kommunikation och samverkan med våra kunder, säger kommunikationsdirektör Anu von Lode.

Von Lode har arbetat på Tukes som överinspektör och tf. kommunikationsdirektör. Hon har tidigare erfarenhet av ansvarsfulla kommunikationsuppgifter vid Aalto-universitetet, Helsingfors universitet och FPA. Hon har utexaminerats som medianom (högre YH) inom medieproduktion och ledning samt avlagt specialyrkesexamen i ledarskap och företagsledning.

Till tjänsten lämnades in totalt 50 ansökningar.

Ytterligare information:

generaldirektör Kimmo Peltonen
tfn +358 295 052 157

kommunikationsdirektör Anu von Lode
tfn +358 295 052 164

E-postadresserna har formatet [email protected]

Tillbaka till toppen