Hoppa till innehåll

Nätbetalning tas i bruk i Tukes e-tjänster

24.11.2020 8.53 | Publicerad på svenska 26.11.2020 kl. 11.18
Nyhet

Nätbetalning har tagits i bruk i Säkerhets- och kemikalieverkets (Tukes) e-tjänster i Regionförvaltningens e-tjänst. Du kan betala din anmälan eller ansökan som nätbetalning eller med betalkort innan du skickar in ansökan för behandling.

Nätbetalning införs i ärenden som gäller kyl- och elbranschen, räddningsväsendets butiker som säljer anordningar, godkända rörelser och namnstämplar.

På avgiftsbelagda anmälnings- och ansökningsblanketter består den sista sidan av fliken Betala och skicka, där du kan välja den betalningsmetod som passar dig bäst och gå för att betala avgiften som nätbanks- eller kortbetalning. 

Tukes använder nätbetalningstjänsten Suomi.fi-betalningar, vilket innebär att betalningsmetoderna förutom bankernas nätbanksbetalningar även omfattar kortbetalningar med MasterCard och Visa. Efter att betalningen har gjorts skickas anmälan eller ansökan för behandling. Du får ett kvitto på betalningen till den e-postadress som du har uppgett.

Nätbetalningen gör det lättare för dig att uträtta ärenden. Du behöver inte längre uppge din faktureringsinformation på blanketten, och det uppstår inga fördröjningar i mottagandet och betalningen av fakturan. På Tukes blir ärendehanteringen snabbare eftersom vi inte längre behöver sköta faktureringen manuellt.

Priserna för tjänster i e-tjänsten grundar sig på Tukes gällande prislista. Information om kontaktpersonerna för rådgivningstjänsten och anvisningar om e-tjänsterna finns på Tukes webbplats.

Ytterligare information:
planerare Marika Sintonen, tfn 029 5052 182, [email protected]