Tukes välkomnar sommargäster till Farmarimässans säkraste sommarstuga

Tukes 27.6.2013 10.33
Pressmeddelande

Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) har en egen sommarstuga på Farmarimässan i Seinäjoki 3–6.7.2013. På Tukes sommarstuga bjuds det på råd och handledning i många olika somriga sysslor. På sommarstugans gård får sommargästerna råd för bland annat en säker användning av trampoliner och hemmets kemikalier samt råd för hur en elsäker gårdsplan ser ut.

I Finland sker varje år över en miljon olyckor som orsakar fysisk skada, och nästan 3 000 människor dör i dessa olyckor. Genom att ha sin stuga i Jukola i Seinäjoki vill Tukes minska olyckorna i anslutning till sina verksamhetsområden.  Till exempel är det viktigt att fästa uppmärksamhet vid elsäkerheten på gårdar, eftersom det sker fler olyckor på gårdsplaner än inomhus på sommaren. Även trampolinerna, som är populära bland barn, orsakar fortfarande olyckor och farliga situationer varje år.

– I Tukes Farmari-sommarstuga har mässbesökarna möjlighet att testa sina kunskaper i somriga säkerhetsfrågor. Tukes ordnar informationsinslag på Farmariscenen och ger säkerhetstips för sommaren, säger Johanna Salomaa-Valkamo, kommunikationschef på Tukes.

Säkerhetshjälptrupperna ger säkerhetstips i bloggen Matkalla Farmariin  

Vad är en jordfelsbrytare och hur kan den rädda ditt liv? Hur tvättar jag mattor utan att skada miljön? Vad ska en person som deltar i extreme-tjänster komma ihåg? Bland annat dessa frågor har vi redan behandlat i Tukes blogg Matkalla Farmariin (På väg till Farmari). Bloggen skrivs av Tukes säkerhetshjälptrupper som är på väg till sommarstugan på Farmarimässan. Innan ankomsten till Seinäjoki utlovas ännu information om till exempel växtskyddsmedel, mätinstrument i torghandeln och engångsgrillar. Dessutom tar vi en titt på säkerhetsnallens äventyr i nöjesparker och på rockkonserter.

Följ vår blogg, trivs på vår Farmariresa och kom samtidigt ihåg viktiga frågor gällande säkerheten!

Farmariutställningen är ett evenemang för hela familjen, och i år väntas cirka 100 000 besökare till evenemanget. Farmari ordnas i år av ProAgria i Södra Österbotten. Mässområdet ligger i omgivningen kring Seinäjoki Areena, simhallen och idrottshuset (adressen till Seinäjoki Areena är Kirkkokatu 23, Seinäjoki). Tukes sommarstuga ligger på utemonterplats 40. 

Mer information:

kommunikationschef Johanna Salomaa-Valkamo, tfn 028 5052 481

e-post: [email protected]

Bloggen Matkalla Farmariin (http://matkallafarmariin.blogspot.fi/ )

Farmarimässans webbplats (www.farmari.net )