Valikko

Tukes toivottaa kesävieraat tervetulleiksi Farmari-näyttelyn turvallisimmalle kesämökille

Tukes 27.6.2013 10.33
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) mökkeilee 3.-6.7.2013 Farmari-messuilla Seinäjoella. Tukesin kesämökillä on tarjolla neuvoa ja opastusta monenlaisiin kesäisiin puuhiin. Mökkipihalla kesävieraita ohjeistetaan muun muassa kodin kemikaalien ja trampoliinin turvalliseen käyttöön sekä neuvotaan, millainen on sähköturvallinen piha.

Vuosittain Suomessa tapahtuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 3000 ihmistä. Mökkeilemällä Seinäjoella Tukes haluaa omalta osaltaan vähentää omiin toimialoihinsa liittyviä onnettomuuksia. Esimerkiksi pihojen sähköturvallisuuteen on tärkeää kiinnittää huomiota, koska kesäisin onnettomuuksia tapahtuu enemmän pihapiirissä kuin kodin sisällä. Myös lasten suosiossa olevat trampoliinit aiheuttavat edelleen vuosittain onnettomuuksia ja vaaratilanteita.

– Tukesin Farmari-kesämökillä messuvierailla on mahdollisuus testata omaa tietämystään kesän turvallisuusasioista. Tukes järjestää Farmarin lavalla tietoiskuja kasvinsuojeluaineista sekä antaa turvallisuusvinkkejä kesänviettoon, viestintäpäällikkö Johanna Salomaa-Valkamo Tukesista kertoo.  

Aputurvallisuusjoukot jakavat turvavinkkejä Matkalla Farmariin -blogissa

Mikä on vikavirtasuojakytkin ja miten se voi pelastaa henkesi? Miten pesen matot ympäristöä vahingoittamatta? Entä mitä extreme-palveluihin osallistuvan on syytä pitää mielessä? Muun muassa näitä kysymyksiä on jo käyty läpi Tukesin Matkalla Farmariin -blogissa. Blogia kirjoittavat Farmarin kesämökille matkalla olevat Tukesin aputurvallisuusjoukot. Ennen Seinäjoelle saapumista tiedossa on vielä asiaa esimerkiksi kasvinsuojeluaineista, torimitoista ja kertakäyttögrilleistä. Lisäksi kurkistamme Tukesin turvallisen nallen seikkailuihin huvipuistossa ja rokkikonsertissa.

Seuraa blogiamme, viihdy Farmari-matkallamme ja muistuttele mieleen samalla tärkeitä turvallisuuteen liittyviä asioita!

Farmari-näyttely on koko perheen tapahtuma, johon odotetaan tänä vuonna 100 000 kävijää. Etelä-Pohjanmaan ProAgria järjestää Farmarin tänä vuonna, näyttelyalue sijaitsee Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-urheilutalon ympäristössä (Seinäjoki Areenan osoite on Kirkkokatu 23, Seinäjoki). Tukesin kesämökin osastopaikka on ulko-osasto 40.

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Johanna Salomaa-Valkamo, p. 028 5052 481 sähköposti: [email protected]

Matkalla Farmariin -blogi 

Farmari-näyttelyn verkkosivut