Kolme Kunkkua/Evoluutiopakkaus -patasarja vaarallinen – tuote palautettava ostopaikkoihin

Tukes
29.12.2016 13.37
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on havainnut vakavan turvallisuuspuutteen tänä uutenavuotena myynnissä olleessa Kolme Kunkkua -ilotulitteessa. Patasarja on jo poistettu myynnistä myyntipaikoilta. Tukes kehottaa kuluttajia palauttamaan ostamansa tuotteet ostopaikkaan. Tuotetta ei saa missään tapauksessa ampua turvallisuuspuutteiden takia.

Kolme Kunkkua -patasarjaa on myyty myös rinnakkaisella nimellä Evoluutiopakkaus. Palautusmenettely koskee molempia tuotenimiä.

- Testasimme tuotetta 27.12. Santahaminassa ja havaitsimme siinä selvän turvallisuusvirheen. Patasarjassa oli panoksia, jotka eivät räjähtäneet sekä osa ammuksista räjähti liian aikaisin. Maahantuojalla suoritetuissa lisäammunnoissa saimme tukea havainnoillemme, kertoo ylitarkastaja Mikko Ojala Tukesista.

Tuotteen maahantuoja Suomen Ilotulitus Oy on päättänyt tuotteen välittömästä takaisinvedosta.

Tukes on tehnyt tuotteesta myös ns. RAPEX-ilmoituksen eli ilmoittanut vaarallisesta tuotteesta koko EU:n alueella. RAPEX on EU-alueella toimiva ilmoitusjärjestelmä, jonka kautta tieto vaarallisista tuotteista välittyy nopeasti ja vaaralliset tuotteet saadaan tehokkaasti poistettua Euroopan markkinoilta.

Tieto tuotteiden myyntipaikoista löytyy tästä linkistä.

Kuvia tuotteesta:

Lisätietoja

Ylitarkastaja Mikko Ojala, puh. 029 5052 427

Sähköposti: [email protected]