Ripsienpidennykset ja rakennekynnet 

 

Ripsienpidennykset

Ripsienpidennykset kiinnitetään omiin luonnollisiin ripsiin liimalla. Ripsiliima on pikaliimaa, joka sisältää useita eri kemikaaleja. Monet liimat sisältävät mm. herkistäviä syanoakrylaatteja, joiden pitoisuus liimassa voi olla jopa yli 90 %.

Ripsienpidennyksissä käytettävä liima ei ole kosmetiikkaa, sillä se ei täytä kosmeettisen valmisteen määritelmää. Ripsienpidennyksiin käytettäviä liimoja säätelee kemikaalilainsäädäntö.

Rakennekynnet

Oman luonnollisen kynnen päälle muotoiltavia rakennekynsiä voidaan tehdä kahdella eri tavalla, joko akryyli- tai geelitekniikalla. Geelitekniikalla tehtävät kynnet muotoillaan geelistä, joka kovetetaan UV-valon avulla. Akryylitekniikalla valmistettavat rakennekynnet taas muotoillaan akryylijauhetta- ja nestettä sekoittamalla, ja tästä seoksesta muotoillaan rakennekynnet asiakkaan omien kynsien päälle. Akryylikynnet kovettuvat ilman UV-valon vaikutusta.

Geelikynsien ja akryylikynsien tekovaiheessa käytetään usein kovettumattomia akrylaatteja, jotka ovat tunnetusti ihoa herkistäviä aineita. Iho-oireiden lisäksi akrylaateille altistuminen voi aiheuttaa myös hengitystieyliherkkyyttä.

Rakennekynsisettejä myydään myös kuluttajakäyttöön. Nämä ovat usein geelitekniikkaan perustuvia settejä ja sisältävät myös usein kovettumattomia akrylaatteja, jotka voivat iholle joutuessaan aiheuttaa herkistymisen seurauksena allergisia ihoreaktioita. Geelitekniikalla kynsiä tehtäessä onkin tärkeää estää aineen joutuminen iholle. Kuluttajakäytössä tämä voi olla hankalaa, sillä kynsiin levitetään useampi geelikerros, jotka kovetetaan UV-valon avulla.

Geelikynsilakat

Geelikynsilakat ovat UV-valon avulla tai luonnonvalossa kovettuvia kynsilakkoja, ja ne kestävät kynnellä pidempään kuin tavallinen kynsilakka. Myös geelikynsilakat voivat sisältää kovettumattomia akrylaatteja. Kovettumattomien akrylaattien vuoksi, myös geelikynsilakat voivat aiheuttaa iholle joutuessaan herkistymisen ja sen seurauksena allergisia reaktioita.

Tekokynnet

Tekokynnet kiinnitetään oman kynnen päälle siihen tarkoitetulla liimalla. Tekokynsien liimat saattavat myös sisältää herkistäviä, kovettumattomia akrylaatteja. Iholle joutuessaan tekokynsien liimat voivat aiheuttaa herkistymisen ja sen seurauksena allergisia reaktioita.