Tukesin tentit

Tentin tarkoitus on varmistaa, että sinulla on tarpeeksi asiantuntemusta toimialasta ja että tunnet toimialaa koskevat säännökset ja määräykset. 

Tukesin eTentti-oppimisympäristössä voit tehdä sähköisesti seuraavat pätevyyskokeet:

Hissi- ja sähköturvallisuustutkinto on suoritettavissa ennakkoon ilmoitettavina tutkintopäivinä. Muut Tukesin järjestämät tentit tehdään oppimisympäristössä ilman aika- ja paikkarajoitteita. Kaikkiin tenttimateriaaleihin voit tutustua ilman kirjautumista Vierailija-tilassa.

Huom! Jos tentin tekemisen aikana ilmenee tietoliikenne- tai palvelinongelmia, tenttisuorituksesi keskeytyy tai tarvitset todistuksestasi kopion, niin otathan meihin yhteyttä: tutkinnot(at)tukes.fi

MIKÄLI tentti (esim. ilotulite) on suoritettu (hyväksytysti) oppimisympäristössä, sen voi ladata/tulostaa itse kirjautumalla oppimisympäristöön ( https://etentti.tukes.fi/ )

 

eTentti-oppimisympäristön avoin oppimisympäristö

Voit harjoitella vaarallisten kemikaalien käytönvalvojan pätevyyskokeeseen Tukesin avoimessa oppimisympäristössä. Avoimen oppimisympäristön käyttö ei vaadi tunnistautumista. Oppimisympäristöä kehitetään vuoden 2023 aikana, ja sen tavoitteena on ajantasaisen tiedon ja koulutusmateriaalien jakaminen tasapuolisesti eri kokoisille yrityksille ja asiantuntijoille ympäri Suomen. Pääset tutustumaan ympäristöön tästä Tutustu vierailijana -painikkeen kautta. 

Muut tutkinnot ja tentit

Kasvinsuojeluainekoulutus ja -tutkinto
Tuholaistorjunta

Näin ostat tentin ja pääset oppimisympäristöön

Mene osoitteeseen kauppa.tukes.fi

Osta tarvitsemasi tentti
Oston yhteydessä tunnistaudut vahvasti ja luot käyttäjätilin oppimisympäristöön.

Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi

Sinulla on kolme kuukautta aikaa tehdä tentti eTentti-oppimisympäristössämme etentti.tukes.fi
Voit tutustua oppimisympäristön ohjeisiin ja tenttimateriaaleihin. Ostamasi tentin näet ruudun vasemmalla laidalla ”Omat kurssini” -kohdan alta.

Todistus
Kun olet suorittanut tentin hyväksytysti, voit tallentaa ja tulostaa itsellesi todistuksen.