Avoin data

Tukes on avannut tietoaineistoja maksutta julkiseen käyttöön. Tietoaineistojen avaamisen tavoitteena on lisätä tietojen hyödynnettävyyttä.

Vaarallisten tuotteiden avoin data 

Vaarallisten tuotteiden avoin data sisältää tiedot tuotteista, joiden myyntiä ja markkinointia Tukes on rajoittanut hallintopäätöksillä sekä tiedot tuotteista, joiden myyntiä ja markkinointia yritykset itse vapaaehtoisesti ovat rajoittaneet. Avoin data sisältää tiedot kolmen viime vuoden ajalta. Tiedot kootaan Tukesin ylläpitämästä Markkinavalvontarekisteristä

Vaarallisten tuotteiden avoin data

Aineisto päivittyy joka yö

Aineisto on julkaistu 15.3.2017

Tiedostomuoto: CSV

Aineisto on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0

Kasvinsuojeluaineiden avoin data

Kasvinsuojelaineiden avoin data sisältää tiedot Suomessa hyväksytyistä kasvinsuojeluaineista. Tiedot on tuotettu KemiDigi-järjestelmästä. Samat tiedot on selailtavissa KemiDigi-palvelussa.

Tässä tietoaineistossa on lisäksi tiedot kunkin kasvinsuojeluaineen hyväksytyistä käytöistä: viljelykasveista, torjunnan kohteista ja käyttöpaikoista. Käyttötiedot eivät ole sellaisenaan selailtavissa KemiDigissä. Tarkista aina tarkka käyttöohje myyntipäällyksen tekstistä.

Tiedot on tarkoitettu esimerkiksi viljelysuunnittelusovellusten käyttöön ja muihinkin sellaisiin sovelluksiin, jossa tarvitaan ajantasaista tietoa kasvinsuojeluaineista rakenteisessa muodossa. Tiedoissa hyödynnetään Kemikaalikoodistoja, jotka on julkaistu erillisenä aineistona. 

Kasvinsuojeluaineiden avoin data

Aineisto päivittyy joka yö

Aineisto on julkaistu 1.10.2021

Tiedostomuoto: JSON

Aineisto on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0