Vain ulkoiseen käyttöön

Logo Vain ulkoiseen käyttöön.

Vain ulkoiseen käyttöön on Tukesin podcast, jossa vastataan kysymyksiin, joita et ole koskaan ymmärtänyt kysyä arkisilta esineiltä. Mitä uimaranta ajattelee ihmisistä, miksi leikkipuisto on niin kilpailuhenkinen ja kuka opettaa ratsastuskypärälle espanjaa? Sarjassa poraudutaan syvälle arkisten esineiden ja asioiden sielunelämään toimittaja Olli Sulopuiston johdolla. 

Podcast-jaksot ovat kuunneltavissa mm. Spotifyssa ja Apple podcasts -palvelussa. Jaksot on listattu alle aikajärjestyksessä siten, että uusin jakso on ensimmäisenä.

Jakso 8: Espoolainen ratsastuskypärä Harri on sielultaan espanjalainen

Que pasa, kysyy ratsastuskypärä Harri, ystävien kesken Havier. Harri opettelee espanjan alkeita ja valistaa Vain ulkoiseen käyttöön -sarjan toimittajaa Olli Sulopuistoa esteratsastuksen kypärämuodista.

Kuuntele jakso Spotifyssä

Lue jakson sisältö tekstimuodossa (pdf, 74 kt)

Jakso 7: Lelulaatikko Tellu pelkää pattereita

Rikkinäisiä leluja? Ei kiitos. Lelulaatikko Tellu ei voi sietää lelujen rikkomista, eikä sitä kun dronen propelli jää lapsen hampaiden väliin jumiin. Kaiken lisäksi hän pelkää pattereita.

Kuuntele jakso Spotifyssä

Lue jakson sisältö tekstimuodossa (pdf, 70 kt)

Jakso 6: Uimaranta Olmi: "Ranta voi menettää maineensa vain kerran"

Olemme kaikki vain tähtisumua vai miten se meni? Uimaranta nimeltä Olmi on harrastelijafilosofi ja ikuisuuksien ikäinen uimaranta, joka jaksaa ihmetelle ihmisten välinpitämättömyyttä. Miten länsimainen filosofia on auttanut Olmia ja kuka on Olmin lempiajattelija?

Kuuntele jakso Spotifyssä

Lue jakson sisältö tekstimuodossa (pdf, 71 kt)

Jakso 5: Leikkipuisto Leena: "Leikki on lapsen työtä, jolla on tarkoitus"

Leikkipuisto Leena näkee ympärillään potentiaalia ja tekemättömiä tuloksia. Leena uskoo tikkukarusellitreenin voimaan ja välttelee uutta pesäkeinuonnettomuutta.

Kuuntele jakso Spotifyssä

Lue jakson sisältö tekstimuodossa (pdf, 74 kt)

Jakso 4: Palovaroitin Masi jäi yksin etätyöaikana

Kuka tekee palovaroittimen kuukausitarkastukset mainostoimisto Revolution Institutionissa, kun kaikki ovat etätöissä? Pulma stressaa designpalovaroitin Masia, joka tuntee olonsa yksinäiseksi. Meditointi ja unelmien roadmap pitävät Masin toiveikkaana. 

Kuuntele jakso Spotifyssä

Lue jakson sisältö tekstimuodossa (pdf, 87 kt)

Jakso 3: Meikkivoide Utu-Tuuli: "Käytätsä paljon huulirasvaa?"

Utu-Tuuli on ranskalainen meikkivoide, joka on nähnyt kaiken ja uskoo glamourin ylivoimaan. Huulirasvaajat hän tunnistaa kaukaa. Kuuntele, mitä mieltä Utu-Tuuli on luonnonkosmetiikasta.

Kuuntele jakso Spotifyssä

Lue jakson sisältö tekstimuodossa (pdf, 88 kt)

Jakso 2: Ilotulite Kolehmainen: "Elämäni tarkoitus on räjähtää"

Ilotulite, tarkemmin keppiraketti, Kolehmainen luottaa sääntöihin ja haluaa räjähtää asianmukaisesti. Tiesitkö, että lain mukaan ilotulitteita saa yhdessä taloudessa olla viisi kiloa ruudin nettopainoa kohden? Ei se mitään, sillä Kolehmainen tietää!

Kuuntele jakso Spotifyssä

Lue jakson sisältö tekstimuodossa (pdf, 84 kt)

Jakso 1: Jatkojohto Maikki on ”between jobs”

Jatkojohto Maikki on meritoitunut jatkojohto ja jeesaamisen rautainen ammattilainen. Optimistinen Maikki namedroppailee, duunailee ja tuntee kaikki. Kuuntele, millaiset uranäkymät Maikilla on.

Kuuntele jakso Spotifyssä

Lue jakson sisältö tekstimuodossa (pdf, 111 kt)