Nimileiman ja paikkakuntaleiman haku Tukesista

Voit hakea Tukesista jalometallituotteessa käytettävää nimileimaa. Nimileiman rekisteröinti maksaa 150 euroa. Paikkakuntaleiman hakee aina kunta. Voit tehdä kuntaan aloitteen asiasta. Sinun on vahvistettava nimileimasi rekisteröinti Tukesiin kolmen vuoden välein. Rekisteröinnin vahvistaminen maksaa 100 euroa. Vasemmasta palkista löydät ohjeet nimi- ja paikkakuntaleimojen hakuun.

Nimileimarekisteri

Tukes pitää virallista rekisteriä nimi- ja paikkakuntaleimoista. Nimileima kertoo jalometallituotteesta vastaavan valmistajan, maahantuojan tai myyjän. Rekisterin avulla voit löytää tietyn nimileiman vastuutahon tai tietyn yrityksen tai sepän käyttämät leimat.

Nykyisin nimileimaksi hyväksytään vain isoja kirjaimia. Nimileimarekisterissä on myös erikokoisten kirjainten ja kirjainmerkkien yhdistelmiä sekä kuvioita, jotka ovat rekisteröity ennen vuotta 2001. Näiden rekisteröinti on voimassa, jos ne on vahvistettu kolmen vuoden välein.

Nimileimarekisteristä voit etsiä tietoja koko valtakunnan alueelta tai voit rajata haun koskemaan vain tiettyä paikkakuntaa. Nimileimarekisterissä on vain Suomeen rekisteröidyt nimileimat. Yli 50 vuotta vanhat ja siitä vanhemmat leimat löytyvät palvelusta www.leimat.fi.

Paikkakuntaleimoja voit etsiä samasta rekisteristä valitsemalla hakukenttiin haluamasi hakuehdot.