Näin lopetat nimileiman rekisteröinnin tai muutat yrityksesi yhteystietoja

Voit lopettaa jalometallituotteisiin tarkoitetun nimileiman rekisteröinnin tai muuttaa yrityksesi yhteystietoja. Jos yrityksesi Y-tunnus muuttuu ja haluat pitää nimileimasi kuitenkin rekisterissä aktiivisena, niin silloin sinun täytyy siirtää nimileima sähköisessä asiointipalvelussa kohdassa Nimileiman siirto yritykseltä toiselle ja hakea nimileimaa uudelleen käyttöön uudelle Y-tunnukselle.  

Toimi näin: 

1. Siirry sähköiseen asiointipalveluun, valitse listalta Tukes-palvelut, ja sieltä Nimileima-asia. Kirjaudu pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla sähköiseen asiointipalveluun, ja valitse Nimileiman rekisteröinnin lopettaminen tai Nimileiman yhteystietojen muutos.

2. Täytä pyydetyt tiedot huolellisesti sähköiseen lomakkeeseen ja klikkaa Lähetä-kohtaa.

 

Nimileiman lopettaminen

Tukes käsittelee asian ja tekee päätöksen, joka lähetetään yrityksellesi sähköpostilla. Päätös nimileiman lopettamisesta on maksuton. Nimileiman rekisteröinti on voimassa aina kolme vuotta. Jos lopetat rekisteröinnin kesken kolmivuotiskauden, sinulle ei palauteta jo rekisteröinnistä aiheutuneita kuluja. 

Nimileiman historiatiedot jäävät näkyviin julkiseen nimileimarekisteriin. Nimileimatiedoissa näkyy yrityksen nimi, paikkakunta, ensirekisteröintivuosi sekä rekisteröinnin päättymisvuosi, esim. 2001–2019. Jos haluat, ettei yrityksesi nimi ja paikkakunta ole näkyvissä, sen voi muuttaa sähköisessä asiointipalvelussa samalla lomakkeella, jolla teet nimileiman lopettamisen. Tukesiin ei tarvitse palauttaa leimatyökaluja, mutta huolehdithan niiden asianmukaisesta hävittämisestä tai säilyttämisestä, etteivät ne joudu vääriin käsiin.

Nimileima on karenssissa lopettamispäivästä eteenpäin 10 vuotta. Tämä tarkoittaa, ettei nimileiman omistaneen yrityksen lisäksi kukaan muu yritys voi hakea nimileimaa 10 vuoden aikana käyttöönsä. Jos haluat ottaa nimileiman uudelleen käyttöön, sinun pitää tehdä uusi nimileimahakemus Tukesiin. Kerran lopetettua, kuviollista nimileimaa et voi hakea enää uudestaan käyttöön. Kuviolliseksi nimileimaksi katsotaan myös leima, jossa on käytetty esimerkiksi pieniä kirjaimia, pisteitä tai muita merkkejä.

Nimileiman yhteystietojen muuttaminen

Voit muuttaa itse nimileiman yhteystietoja sähköisessä asiointipalvelussa. Yhteystietojen muutos on uuden yhteyshenkilön tai yrityksen yhteystietojen muuttamisen osalta maksutonta. Jos yrityksen y-tunnus muuttuu, niin muutos on maksullinen. Tällöin nimileiman rekisteröinti lopetetaan vanhalla y-tunnuksella ja yritys hakee nimileimaa käyttöön uudella y-tunnuksella. Asia käsitellään Tukesissa uutena nimileimana. Katso hinnat Tukesin hinnastosta.

 

Jos yrityksen yhtiösopimus on tehty ennen vuotta 1988, sähköisessä asioinnissa voi olla ongelmia. Ota tällöin yhteys Patentti- ja rekisterihallitukseen, joka muuttaa yhtiösopimuksen sähköiseen muotoon.

 

LISÄTIETOJA 

sähköposti: [email protected]