Näin lopetat nimileiman rekisteröinnin

Voit lopettaa jalometallituotteisiin tarkoitetun nimileiman rekisteröinnin Nimileiman rekisteröinnin vahvistaminen ja lopettaminen -lomakkeella. Tämän jälkeen nimileimalla ei saa leimata jalometallituotteita. 

Toimi näin: 

1. Tulosta ja täytä lomake ja muista allekirjoitus. Allekirjoittaja on henkilö, joskus voi olla useampikin, jolla on oikeus kirjoittaa yrityksen nimi virallisissa papereissa. 

2. Lähetä lomake tavallisena postina osoitteeseen Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) / Opastinsilta 12 B, 00521 HKI.

Tukes käsittelee hakemuksen ja tekee päätöksen, joka lähetetään sinulle. Päätös on maksuton. Nimileiman rekisteröinti on voimassa aina kolme vuotta. Jos lopetat rekisteröinnin kesken kolmivuotiskauden, sinulle ei palauteta jo rekisteröinnistä aiheutuneita kuluja. 

Nimileiman historiatiedot jäävät näkyviin julkiseen nimileimarekisteriin. Nimileimatiedoissa näkyy ensirekisteröintivuosi sekä rekisteröinnin päättymisvuosi esim. 1990-2017. Tukesiin ei tarvitse palauttaa leimatyökaluja, mutta huolehdithan niiden asianmukaisesta hävittämisestä tai säilyttämisestä, etteivät ne joudu vääriin käsiin.

Nimileima on karenssissa lopettamispäivästä eteenpäin 10 vuotta. Tämä tarkoittaa, ettei nimileiman omistaneen yrityksen lisäksi kukaan muu yritys voi hakea nimileimaa 10 vuoden aikana käyttöönsä. Jos haluat ottaa nimileiman uudellen käyttöön, sinun pitää tehdä uusi nimileimahakemus Tukesiin. Kerran lopetettua, kuvioillista nimileimaa et voi hakea enää uudestaan käyttöön. Kuviolliseksi nimileimaksi lasketaan myös leima, jossa on käytetty esimerkiksi pieniä kirjaimia tai pisteitä. 

LISÄTIETOJA 

sähköposti: jalometallituotteet@tukes.fi