Pienten osien lieriö

Alle 3-vuotiaille tarkoitettujen lelujen ja muiden tuotteiden sekä niistä mahdollisesti irtoavien osien on oltava mitoiltaan sellaisia, ettei lapsi voi niitä niellä tai joutua tukehtumisvaaraan.

Pieni osa on mikä tahansa esine, joka mahtuu kokonaan pienten osien lieriöön. Lieriö vastaa 3-vuotiaan lapsen kurkun kokoa.

Alle 3-vuotiaiden lelut ja niistä irrotettavissa olevat osat eivät saa missään asennossa mahtua kokonaan pienten osien lieriöön.

Tilaa pienten osien lieriöitä!

Tukesilta voi tilata päiväkodeille, kerhoille, vanhempainyhdistyksille ja muille lasten kanssa toimiville tahoille käyttöön ja perheille jaettavaksi kotiin pienten osien lieriöitä! Lieriöitä voi tilata ilmaiseksi lomakkeella

Lieriöillä voi esimerkiksi tutkia päiväkodissa isompien lasten kanssa, mitkä lelut eivät saa jäädä lattialle, mikäli alle 3-vuotiaiden ryhmä tulee vierailulle tilaan. Lieriöiden mukana tulee ohjepaperi, jonka toisella puolella on väritystehtävä. 

Postikulujen takia toimitamme näitä mieluummin isoissa määrissä jaettavaksi useille kerralla. Lieriöt eivät mahdu paksuuden takia postiluukusta kirjeenä. Jos siis haluaisit lieriön itsellesi, niin vinkkaa tilausmahdollisuudesta vaikka päiväkodin vanhempainyhdistykselle tai paikalliselle kerhotoimijalle.

Video: Pienten osien lieriö

Pienten osien lieriöllä voit testata, onko jokin esine tai osa niin pieni, että se voi mennä alle 3-vuotiaan lapsen kurkkuun ja aiheuttaa tukehtumisvaaraa. Jos esine tai sen irrallinen osa mahtuu kokonaan lieriön sisälle, älä anna sitä alle 3-vuotiaalle lapselle.