Tukes tuo arkajalat SuomiAreenalle

Tukes
11.7.2016 12.08
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) osallistuu SuomiAreenaan työ- ja elinkeinoministeriön mukana tiistaina ja keskiviikkona, 12.-13.7.2016. Tukes tuo tapahtumaan tietoa kuluttajapalveluiden turvallisuudesta #arkajalka-kampanjallaan. 

- Kesällä erilaisten elämys- ja ohjelmapalveluiden tarjonta on runsaimmillaan. Kuluttajapalveluiden tarjoajalla on aina vastuu palveluidensa turvallisuudesta, mutta myös kuluttajat voivat vaikuttaa asiaan. Tunne omat rajasi ja kunnioita niitä, on #arkajalka-kampanjamme keskeisin viesti, viestintäjohtaja  Johanna Salomaa-Valkamo Tukesista kertoo.

Palveluntarjoajan velvollisuuksia ovat muun muassa yleinen huolellisuusvelvollisuus ja velvollisuus ilmoittaa onnettomuuksista ja vakavista läheltä piti -tilanteista viranomaiselle. Suuresta osasta kuluttajapalveluita pitää laatia myös turvallisuusasiakirja, johon kirjataan, miten palveluun liittyvät vaarat on tunnistettu, miten riskit hallitaan ja miten niistä kerrotaan palveluja ostaville asiakkaille.

Keskeistä palvelun turvallisuuden kannalta on, että kuluttaja saa palvelun turvallisen käytön kannalta riittävät tiedot ja tarvittavan perehdytyksen. Tietojen perusteella kuluttaja saa oikean käsityksen palvelun luonteesta ja voi arvioida sen sopivuuden itselleen. Myös kuluttajan on toimittava turvallisuushakuisesti, noudatettava annettuja turvallisuusohjeita ja tunnistettava oman osaamisensa ja kuntonsa rajat.

Kuluttajapalveluiden valvonta siirtyi toukokuun alussa 2016 Tukesiin kunnilta, kun kuluttajaturvallisuuslakia uudistettiin.

Kerro, mitä et ainakaan tekisi 

SuomiAreenassa Tukesin osastolla kuka tahansa voi tulla kertomaan asian, jota ei ikinä uskaltaisi tehdä ja käydä valokuvassa tussitaulun kanssa.  Julkaisemme kuvat Facebook-sivuillamme, mistä kampanjaan osallistuvat voivat helposti käydä jakamassa oman #arkajalka-kuvansa. 

Kampanjaan voi osallistua elokuun loppuun saakka ja myös SuomiAreenan  ulkopuolella. Arkajalaksi voit ryhtyä kertomalla oman kammosi, kuvaamalla itsesi ja tägäämällä kuvaan #arkajalka Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. Kuvansa jättäneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto elämykseen. Arkajalkojen lisäksi Tukes lähettää Porista myös live-lähetyksiä  kumpanakin päivänä kello 13 jälkeen. Liveä voit seurata Tukesin Facebookista

Tukesin edustajat päivystävät työ- ja elinkeinoministeriön teltalla Porin kauppatorilla, MTV-lavan lähellä. TEM on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista.

Tukesin kuluttajapalveluiden keskitettyyn turvallisuusvalvontaan voit tutustua tarkemmintäältä.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo,

puh. 0295052481

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]