Valikko

Tukes etsii kasvinsuojeluainekouluttajia ja tutkinnon järjestäjiä

Tukes 4.9.2013 9.38
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) etsii uudistuvalle kasvinsuojeluainetutkinnolle järjestäjiä ja kouluttajia.  Tukes kouluttaa hyväksytyt hakijat tänä syksynä ja ensi vuoden alkupuolella. Kouluttajille ja tutkinnon järjestäjille suunnatun koulutuksen hyväksytysti suorittaneet voivat järjestää ammattilaisille suunnattuja kasvinsuojelukoulutuksia ja -tutkintoja.

Vuonna 2012 voimaan tullut kasvinsuojeluainelaki edellyttää, että kaikkien kasvinsuojeluaineita ammatissaan käyttävien henkilöiden tulee suorittaa kasvinsuojeluaineita koskeva tutkinto. Lakisääteisen tutkinnon suorittamista helpottaa kasvinsuojeluaineiden käsittelyä ja käyttöä koskevan vapaaehtoisen koulutuksen käyminen. Tutkintovelvoitteessa on ympäristötukeen sitoutuneille viljelijöille siirtymäsäännöksiä, joista löytyy lisätietoja Tukesin nettisivuilta

– Perinteisen pelto- ja puutarhaviljelyn lisäksi kasvinsuojeluaineita käytetään mm. metsänhoidossa, golfkentillä, viheralueilla, vihersisustuksessa ja jopa jalkapallokentillä. Toivomme kaikille näille aloille kouluttajia ja tutkinnon järjestäjiä. Näin varmistetaan, että jokainen koulutuksessa kävijä ja tutkinnon suorittaja saa itselleen hyödyllistä tietoa kasvinsuojeluaineiden turvallisesta käytöstä, ylitarkastaja Pauliina Laitinen Tukesista kertoo.

Kouluttajana ja tutkinnon järjestäjänä voi toimia yrityksen tai yhteisön jäsen tai yksityinen henkilö. Kouluttajan ja tutkinnon järjestäjän vaatimukset, hakuohjeet ja ilmoittautumisohjeet kouluttajakoulutukseen löytyvät Tukesin verkkosivuilta www.tukes.fi/kskouluttajahaku.

Kasvinsuojeluainetutkinnon kouluttajiksi ja tutkinnon järjestäjiksi pyrkiville järjestetään koulutuksia eri puolilla Suomea:

  • 12.9.2013 Lepaa, HAMK, puutarha-alan pilottikoulutus
  • 17.-18.9.2013 Oulu
  • 31.10.-1.11.2013 Tampere
  • 26.-27.11.2013 Vaasa, ruotsinkielinen koulutus
  • Tammi-helmikuu 2014 Mikkeli

Lähetä hakemuksesi Tukesiin vähintään kaksi viikkoa ennen valitsemaasi koulutusta: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), kirjaamo, PL 66, 00521 Helsinki. Hakija hyväksytään, mikäli hänellä on soveltuva toisen asteen ammattitutkinto tai pitkä työkokemus kasvinsuojelualalta, työ- ja kouluttajakokemusta kasvinsuojelun parissa sekä koulutusohjelma täyttää lain (1563/2012) ja koulutusohjelma-asetuksen (MMMa 6/2012) vaatimukset. Hyväksyttyjä hakijoita pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse koulutuksiin viimeistään viikkoa ennen osoitteeseen [email protected]. 

Lisätietoja:

Kasvinsuojeluainelaki (1563/2011)

Asetus koulutusohjelmasta 6/2012

ylitarkastaja Pauliina Laitinen, p. 029 5052 171

www.tukes.fi/kskouluttajahaku