Tukes sähköistää palveluitaan: kylmä- ja sähköalan toimijoille dokumentit jatkossa sähköisesti

18.10.2018 14.32
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ylläpitämän toiminnanharjoittaja-, laitteisto- ja kylmäalan pätevyysrekisterin asiakkaat saavat jatkossa ilmoitusvahvistukset, todistukset ja päätökset ensisijaisesti sähköpostitse. Dokumentit lähetetään asiakkaiden hakulomakkeella ilmoittamaan osoitteeseen. Samalla dokumenttien ulkoasu muuttuu hieman.

Tukes sähköistää toimintaansa. Tulevaisuudessa tavoitteena on asioinnin sujuvoittaminen: asiakkaat voivat laittaa asioita vireille ja seurata niiden edistymistä uusien järjestelmien kautta.

Tukes ottaa käyttöön uusia palveluja vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa muutokset koskevat erityisesti kylmä- ja sähköalan toimintaan liittyviä ilmoituksia ja hakemuksia sekä kylmäalan pätevyyshakemuksia. Uudet haku- ja ilmoituslomakkeet on otettu käyttöön lokakuun alussa.

Asiointiin on tulossa lisää muutoksia vuoden 2019 aikana. Näistä muutoksista tiedotamme lisää myöhemmin.

Ajantasainen tieto rekisteröinnin voimassaolosta löytyy toiminnanharjoittajien, sähkö- ja kylmäalan vastuuhenkilöiden, osalta Tukesin julkisesta rekisteristä tai kylmäalan pätevyyksien osalta http://rekisterit.tukes.fi/kylma-alan-patevyys.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Merja Rajamäki, puh. 029 5052 518

lupakäsittelijä Johanna Reponen, puh. 029 5052 005

sähköpostit muotoa: [email protected]