Valikko

Tukesin ilotuliteturvallisuuskampanjan Markku kehottaa hankkimaan suojasit

Tukes 26.12.2012 13.00
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kampanjoi jälleen vuodenvaihteessa ilotulitteiden turvallisen käytön puolesta. Suojalasit ovat pakolliset ilotulitteita ammuttaessa, ja niiden käyttöä suositellaan myös ilotulitusta katsoville kavereille, jotta vältyttäisiin ikäviltä silmävammoilta. Tukesin tämänvuotisen turvallisuuskampanjan keulahahmo Markku muistuttaa tärkeästä suojavarusteesta sosiaalisen median kanavissa. 


Markku on levittänyt joulukuun aikana sekä Facebookissa että YouTubessa videoita, joissa hän seikkailee pommipuku yllään ja liikkuu varovaisesti, aivan kuin johonkin odottamattomaan varautuen. Tänään tapaninpäivänä julkaistu neljäs video paljastaa viimein Markkua somessa seuranneille, että Markku on Tukesin ilotuliteturvallisuutta edistävän kampanjan keulahahmo.

Tukes haluaa turvallisuuskampanjallaan muistuttaa uudenvuoden juhlijoita siitä, että ilotulitteita tulee käsitellä varovasti ja silmät pitää suojata. Suojalasit ovat lain mukaan pakolliset, ja niitä käyttämällä voidaan ehkäistä pahimmat silmävammat. Myös katsojien on suositeltavaa suojata silmänsä. Suojalaseja myydään ilotulitteiden myyntipisteissä.

- Kampanjahahmo Markulla haluamme herätellä etenkin nuoria, jottei vuodenvaihteen tärkein suojavaruste unohtuisi. Vaikka olisi yhtä varovainen kuin Markku ilotulitteiden kanssa, lasit ovat tärkein silmävammoja ehkäisevä ja myös lain mukaan pakollinen varuste, kertoo Tukesin viestintäpäällikkö Johanna Salomaa-Valkamo.

Tukes on kampanjoinut aktiivisesti ilotuliteturvallisuuden puolesta vuodesta 2000. Tukes testauttaa ilotulitteita, valvoo niiden turvallisuutta ja huolehtii ilotulitteiden markkinavalvonnasta. Ilotulitteet ovat aiheuttaneet vuosittain kymmeniä silmävammoja. Viime vuosina silmävammojen määrä on kuitenkin vähentynyt tiukentuneen lainsäädännön ja tuotevalikoimaan tehtyjen muutosten ansiosta. 

Tukesin ilotuliteturvallisuuskampanja:
Facebookissa: www.facebook.com/hyvamarkku
YouTubessa: www.youtube.com/user/MarkkuTuubi
Verkkosivut  ilotuliteturvallisuudesta: www.ilotulitus.info  
Twitterissä: www.twitter.com/ilotulitusinfo

Lisätietoja
:
Viestintäpäällikkö Johanna Salomaa-Valkamo, puh. 029 5052 481
etunimi.sukunimi@tukes.fi