Hyppää sisältöön

Uusi verkkokoulutus yrityksille kuluttajatuotteiden turvallisuudesta

Julkaisuajankohta 8.3.2024 8.44
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut verkkokoulutuksen kuluttajatuotteiden turvallisuutta koskevan uuden asetuksen vaatimuksista. Verkkokoulutus on maksuton ja suunnattu yrityksille, jotka valmistavat, maahantuovat tai myyvät kuluttajatuotteita.

Verkkokoulutuksen jälkeen ymmärrät, mitä yleinen tuoteturvallisuusasetus tarkoittaa käytännössä, ja osaat toimia sen mukaisesti yrityksessäsi. Tunnistat myös, mikä oma roolisi on tuoteturvallisuuden toteutumisessa ja mitä velvollisuuksia rooliisi liittyy. Tiedät, miten voit ylläpitää tarvittavaa osaamista asetuksen noudattamiseksi.

Voit suorittaa koulutuksen milloin tahansa omassa tahdissasi.

Tutustu koulutukseen Tukesin avoimessa oppimisympäristössä: 
Kurssi: Yleinen tuoteturvallisuusasetus | Tunnen tuotteeni 

Koulutus on esimakua tulevasta, sillä oppimisympäristö on uudistumassa vuoden 2024 aikana. Tulossa on käyttökokemukseen liittyviä parannuksia ja uusia kursseja.

Mikä on GPSR?

Yleisen tuoteturvallisuusasetuksen (General Product Safety Regulation, GPSR) tavoitteena on varmistaa, että kaikki EU:n markkinoilla olevat kuluttajatuotteet ovat turvallisia. Asetus tuli voimaan kesäkuussa 2023 ja sen soveltaminen alkaa 13.12.2024.

Tukes on pitänyt tietoiskun yleisen tuoteturvallisuusasetuksen uusista vaatimuksista yrityksille. 

Helmikuussa 2024 pidetyn tietoiskun tallenne on katsottavissa Tukesin Youtube-kanavalla.

 
Sivun alkuun