Hyppää sisältöön

Vetyperoksidi biosiditehoaineiden tarkastusohjelmassa

Julkaisuajankohta 5.1.2023 9.18
Uutinen

Euroopan kemikaalivirasto on julkaissut avoimen kutsun ilmoittautua osanottajaksi biosiditehoaineiden tarkastusohjelmaan, joka koskee vetyperoksidia valmisteryhmissä 11 ja 12. Ilmoitus on tehtävä 25.11.2023 mennessä. Euroopan kemikaalivirasto julkaisee avoimia kutsuja yrityksille biosiditehoaineiden tarkastusohjelman osanottajan tehtävien ottamiseksi silloin, kun alkuperäinen osallistuja on vetäytynyt ohjelmasta. Ilmoituksen tekemisen jälkeen uudella osanottajalla on kaksi vuotta aikaa toimittaa varsinainen hakemus.

Vetyperoksidi on aiemmin hyväksytty biosiditehoaineeksi desinfiointiaineena ja tuotteiden varastoinnissa käytettävänä säilytysaineena valmisteryhmissä 1–6. Vetyperoksidin arviointi säilytysaineena nestejäähdytyksessä ja prosessijärjestelmissä (valmisteryhmä 11) sekä teollisuusprosessien limanestoaineena (valmisteryhmä 12) on ollut vielä kesken. Näistä käytöistä alkuperäisen hakemuksen tekijä on nyt luopunut. Mikäli määräaikaan mennessä ei kukaan tee ilmoitusta ja varsinaista uutta hakemusta, tehoaine näissä valmisteryhmissä poistetaan tarkastusohjelmasta ja sitä sisältävien valmisteiden markkinointi on lopetettava.  

Avoin kutsu Euroopan kemikaaliviraston ECHAn verkkosivuilla:  ECHA’s open invitations for notifications - ECHA (europa.eu)

Ohje ilmoituksen tekemiseen ECHAn verkkosivuilla: Notification procedure - ECHA (europa.eu)

Asetus kaikkien biosidivalmisteissa käytettyjen vanhojen tehoaineiden järjestelmällistä arviointia koskevasta työohjelmasta (erityisesti artiklat 14 ja 17) Eur-Lex-palvelussa

 
Sivun alkuun