Hyppää sisältöön

EU-komissio palkitsi ensi kertaa tuoteturvallisuuden onnistujat – kultaa Suomeen

Mediatiedote
Julkaisuajankohta 27.9.2019 8.23
Tiedote

Euroopan komissio on palkinnut yrityksiä tuoteturvallisuudesta. Nyt ensimmäistä kertaa jaetut Product safety award -palkinnot ojennettiin voittajille Brysselissä myöhään torstai-iltana 26.9. Suomalainen lastenvaatevalmistaja Reima sai kultaa isojen yritysten sarjassa.

Uudella palkinnolla komissio haluaa jakaa tunnustusta yrityksille, jotka näkevät erityistä vaivaa tuoteturvallisuuden vuoksi mm. ylittämällä EU:n vähimmäisvaatimukset.

Reima kertoo osallistuneena kilpailuun Reima-brändillään eli koko toiminnallaan.

- Lähdemme siitä ajatuksesta, että kaikkien tuotteidemme pitää aina olla lapselle turvallisia. Lisäksi vastuullisuus velvoittaa meitä huolehtimaan myös tuotantoketjun kaikissa vaiheissa työturvallisuudesta ja ympäristön puhtaudesta, kertoo Reiman innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Shahriare Mahmood.

Reima varmistaa tuotteidensa mekaanisen ja kemiallisen turvallisuuden tuotannon joka vaiheessa. Lisäksi yritys kehittää lapsen turvallisuutta lisääviä tuotteita, joista se nosti erityisiksi kärjiksi kisaan heijastavat rukkaset ja hyttyssuoja-asun.

Tänä vuonna kilpailussa oli kaksi sarjaa: verkkokauppa ja lastentarvikkeet. Yritykset ilmoittautuvat kilpailuun itse. Palkintoa tavoitteli 38 yritystä 16 eri maasta. Suomesta mukana oli Reima.

Vastuullisuus ja turvallisuus kulkevat käsi kädessä

Kaikki kuluttajat odottavat saavansa turvallisia tuotteita, mutta viranomaiset löytävät EU:n markkinoilta jatkuvasti vaarallisia tuotteita, jotka eivät täytä lainsäädännön vaatimuksia.

Komission tuoteturvallisuuspalkinto on tarkoitettu yrityksille, jotka kehittävät tuotteitaan ja palveluitaan entistä turvallisemmiksi ja parantavat samalla kuluttajansuojelua eri puolilla Eurooppaa.

Product safety awards -palkinnot jakoi Euroopan komission kuluttaja-asioista vastaava jäsen Věra Jourová. Jourován mukaan palkitut yritykset toimivat esimerkkeinä muille ja nostavat tuoteturvallisuuden tasoa entisestään.

Tuotteiden turvallisuus on osa yritysten vastuullista toimintaa. Tuotteiden pitää täyttää lainsäädännön vaatimukset, mutta toiminnan jatkuva parantaminen ja vaatimusten ylittäminen voi tuoda yrityksille myös kilpailuetua.

- Komission uusi tuoteturvallisuuspalkinto tuo näkyvyyttä tärkeälle asialle. Erityisen hienoa tietysti on, että palkinnon saa suomalainen yritys, työministeri Timo Harakka iloitsee.

- Reima on perinteikäs yritys, joka elää kiinni ajassa. Reima on osoittanut olevansa edistyksellinen toimija myös tuoteturvallisuuden huomioimisessa. Toivon, että heidän saamansa tunnustus toimii kannustavana esimerkkinä myös muille, Harakka sanoo.

Tuotteiden turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta Suomessa valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Tukes haluaa kannustaa yrityksiä vastuulliseen toimintaan ja toiminnan jatkuvaan parantamiseen ja julkaiseekin ensi vuonna uuden, yrityksille suunnatun Tunnen tuotteeni -oppimisympäristön. Sen avulla yritykset voivat mitata, kuinka hyvin ne tuntevat oman tuotealueensa lainsäädännön ja saada tunnuksen, jolla ne voivat osoittaa vastuullisuutensa myös asiakkailleen.

Lisätietoja:

johtaja Tuiri Kerttula, Tukes, Tuotteet, puh. 029 5052 643, [email protected]

asiantuntija Emilia Tiuttu, TEM, puh. 029 5047 127, etunimi. [email protected]

Kuvia tilaisuudesta

 
Sivun alkuun