Hyppää sisältöön

Kasvinsuojeluaine- ja biosidirekisterit avautuivat KemiDigiin

18.12.2020 9.00
Uutinen

Kasvinsuojeluainerekisteri ja biosidirekisteri ovat siirtyneet osaksi KemiDigi-verkkopalvelua. Kasvinsuojeluainerekisteri sisältää Suomessa hyväksytyt kasvinsuojeluaineet ja biosidirekisteri sisältää Suomessa hyväksytyt biosidivalmisteet.

KemiDigistä voi hakea tietoja Suomen markkinoilla olevista kemikaaleista. Yritykset voivat tehdä KemiDigin kautta erilaisia lakisääteisiä ilmoituksia viranomaisille. Tällaisia ovat esimerkiksi vaarallisiin kemikaaleihin liittyvät kemikaali-ilmoitukset ja vuosittaisten myyntimäärien ilmoittaminen.

Jo aiemmin KemiDigissä on ollut kemikaalituoterekisteri, joka sisältää Suomen markkinoilla olevat vaaralliset kemikaalit. Ainerekisterissä on tietoja aineista. Tiedot perustuvat Euroopan kemikaaliviraston ylläpitämään rekisteriin.

Kasvinsuojeluainerekisterin hakutoiminnot parantuvat 2021

Nyt avautunut kasvinsuojeluainerekisteri on yksinkertaistettu versio, josta voi hakea tietoa hyväksytyistä ja poistuneista valmisteista valmisteen nimellä, rekisterinumerolla ja tehoaineilla. 

Vuoden 2021 alkupuolella kasvinsuojeluainerekisteri avautuu täysine hakutoimintoineen eli valmisteita voi silloin hakea esimerkiksi käyttökohdekasvin tai tuhoojan mukaan. Myös eri käytön rajoitusten, tehoaineen vaikutustavan ja valmisteen käyttöpaikan perusteella tehtävä haku on jatkossa mahdollista. Uutena ominaisuutena rekisteristä löytyy myös luvan voimassaolon ja siirtymäaikojen päivämäärät.

Hyväksytyt biosidivalmisteet KemiDigissä

KemiDigiin siirtyivät myös biosidirekisteri, biosidisten torjunta-aineiden rekisteri sekä hyväksyttyjen antifouling-valmisteiden ja suojauskemikaalien luettelot.

Biosidirekisteristä löytyy kemikaalilain, biosididirektiivin tai -asetuksen mukaisesti Suomessa hyväksytyt biosidivalmisteet. Biosidivalmisteella voi olla myös koko EU:n kattava unionin lupa. Unionin luvan saaneet biosidivalmisteet löytyvät vain Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) sivuilta.

Biosidirekisteristä on nyt mahdollista hakea erikseen esimerkiksi kuluttajille hyväksyttyjä valmisteita ja valmisteita, joiden käyttö edellyttää tuholaistorjunnan tutkintoa. 

KemiDigiä ylläpitää Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). 

KemiDigi
 

Lisätietoja

KemiDigi: projektipäällikkö Satu Rantala, p. 029 5052 013
Kasvinsuojeluainerekisteri: ylitarkastaja Elina Pihlajaniemi, p. 029 5052 228
Biosidirekisteri: ylitarkastaja Pia Lindfors, p. 029 5052 032
sähköpostit muotoa: [email protected]