Tapaturmapäivää vietetään taas perjantaina 13.10.

Tukes
12.10.2017 14.25
Tiedote

 

Tapaturmapäivä muistuttaa kiireen ja stressin vaikutuksesta tapaturmien syntyyn ja kannustaa jokaista hidastamaan. Tapaturmapäivän kampanjalla tavoitellaan erityisesti työikäisiä suomalaisia miehiä. Kampanjaan kuuluu mm. radiospotteja, blogeja, kilpailu sekä hoppubarometri-testi.

Suomalaisille miehille sattuu aina 70-vuotiaaksi asti naisia enemmän tapaturmia. Kampanjan tavoitteena on saada erityisesti miehet pohtimaan, miten kiire altistaa riskinotolle ja tapaturmien synnylle ja miten tapaturmia voisi omalla käytöksellä ehkäistä.

Kampanjan radiospoteissa Joel Rummukainen (äänenä Antti Reini) koheltaa kiireessä niin kotona kuin liikenteessäkin, eikä vahingoilta vältytä. Bloggaajat Kasper Strömman ja Esko Kyrö muistuttavat omalla tavallaan kiireessä sähläämisen vaaroista. Aiheesta bloggaavat myös Tapaturmapäivään osallistuvat organisaatiot.

Voit osallistua Tapaturmapäivän kilpailuun, testata kiireen tasosi hoppubarometrissä, jakaa somepäivityksia tai järjestää Hopulle loppu -tapahtuman vaikkapa omalla työpaikallasi.

22154699_1240907419348126_4160142446937814001_n
Osallistu kilpailuun!

Miten sinä hallitset kiirettä? Osallistu kampanjaan Facebookissa jakamalla vinkkisi kiireen hallintaan. Osallistuneiden kesken arvotaan stressitasoja mittaava Moodmetric –älysormus. Osallistumisaika on 6.-15.10.2017. Tutustu arvonnan sääntöihin tästä.

Testaa kiireen tasosi!

Testaa oma kiireen tasosi hoppubarometrissa!

Blogit


Tulossa Tapaturmapäivä (Kasper Strömman)

Jokainen tapaturma on liikaa (Esko Kyrö)

Keittiö - hoppuonnettomuuksien pesä (Juha Hassi, SPEK)

Hitaammin tulee hyvää - keskity hetkeen (Liikenneturva)

Radiospotit


Kampanjan radiospotit pyörivät useilla radiokanavilla ja niitä voi kuunnella myös Youtubessa.

target="_blank">Eihän tässä nyt mitään ammattimiehiä ruveta odottelemaan, tuumasi Joel Rummukainen kun katolle kiipesi.

Tapaturmapäivä netissä ja somessa:

Kampanjan tiedotteet

Kiire työpaikkojen turvallisuustyön tulppana (13.10.2017)

Perjantai 13 on taas Tapaturmapäivä (25.9.2017)

Tapaturma­päivä -kampanjassa mukana

Finanssiala ry, Liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Onnettomuustutkintakeskus, Puolustusvoimat, sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö , SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Kuntaliitto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Suomen Punainen Risti, Tapaturmavakuutuskeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Työterveyslaitos, Työturvallisuuskeskus.

Toim. Paula Kuusio