Tukes on myöntänyt poikkeuslupia kaalikoin ja gammayökkösen torjuntaan kasvinsuojelun hätätilanteessa

4.7.2019 12.39
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on 3.7.2019 myöntänyt poikkeuslupia kasvinsuojeluaineiden käyttöön kasvinsuojelun hätätilanteessa. Poikkeusluvat on myönnetty, jotta viljelykasvien määrällisesti ja laadullisesti hyvä sato voidaan turvata. Olosuhteet kaalikoin ja gammayökkösen lisääntymiselle ovat tällä hetkellä suosiolliset, eikä vaihtoehtoisia tehokkaita torjuntamenetelmiä ole käytettävissä.

Poikkeusluvat on myönnetty seuraaville valmisteille ja käyttökohteille:

– Turex 50 WP:

Kaalikoin ja gammayökkösen torjuntaan syys- ja kevätrypsiltä, syys- ja kevätrapsilta ja gammayökkösen torjuntaan herneeltä, härkäpavulta ja kuminalta.

– Decis Mega EW 50:

Kaalikoin ja gammayökkösen torjuntaan syys- ja kevätrypsiltä, syys- ja kevätrapsilta öljykasvien kukinnan jälkeen ja gammayökkösen torjuntaan herneeltä.

– Karate Zeon tekniikka:

Kaalikoin ja gammayökkösen torjuntaan syys- ja kevätrypsiltä, syys- ja kevätrapsilta öljykasvien kukinnan jälkeen ja gammayökkösen torjuntaan herneeltä ja härkäpavulta

Kyseisillä valmisteilla on voimassa oleva lupa useille muille käyttökohteille, jotka löytyvät Tukesin kasvinsuojeluainerekisteristä.

Tukes hyväksyy Suomessa käytettävät kasvinsuojeluaineet. Hyväksytyt valmisteet ja tieto niiden käyttöä koskevista rajoituksista löytyvät kasvinsuojeluainerekisteristä: https://kasvinsuojeluaineet.tukes.fi/

Poikkeusluvat löytyvät Tukesin verkkosivuilta.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Marja Suonpää, p. 029 5052 092, [email protected]

Kasvinsuojeluaineet