Kolmannes kaupunkilaisista inhoaa jatkojohtoja!

Tukes
27.7.2015 14.23
Tiedote

 Sähkötreffit-palvelun tiedote Lähes joka kodissa lattialla kiemurtelee sähköjatkojohto, monessa useitakin. 32 prosenttia Tampereella ja Turussa asuvista kokee pölyä keräävät jatkojohdot harmittaviksi, kertoo sähköalan yhteisen Sähkötreffit -palvelun tutkimus.   Sen sijaan pienemmillä 50 000 asukkaan paikkakunnilla jatkojohtojen suhteen ollaan suurpiirteisempiä, sillä ainoastaan 18 prosenttia vastaajista kertoo inhoavansa niitä.

 Miksi tilapäiseksi tarkoitettuja jatkojohtoja sitten jatkuvasti lojuu nurkissa? Kotien sähkölaitteiden määrä on koko ajan lisääntynyt eikä pistorasioiden määrä enää vastaa tarpeita. Lisäksi pistorasiat eivät useinkaan sijaitse juuri siellä, missä sähköä tarvitaan.

Sähköalan yhteinen Sähkötreffit-palvelu muistuttaa, että jatkojohdot on tarkoitettu vain tilapäiskäyttöön, eikä niitä tule kytkeä peräkkäin toistensa jatkeeksi. Jatkojohdon osien kuumeneminen on osoitus viasta tai ylikuormituksesta, joka voi aiheuttaa tulipalo- ja onnettomuusvaaran.

Jatkojohdoista pääsee eroon kutsumalla paikalle sähkömies, joka asentaa lisää pistorasioita. Lisätietoa sähköistyksestä ja lähialueen sähköammattilaisista löytyy osoitteesta www.sahkotreffit.fi.

Lähde: Taloustutkimuksen Telebus-kysely, 1005 vastaajaa, jotka edustavat tilastollisesti yli 15 vuotta täyttänyttä manner-Suomen aikuisväestöä, jonka määrä on noin 4 miljoonaa henkilöä. Virhemarginaali on noin ±2,5 prosenttiyksikköä. Kysely toteutettiin viikolla 9/2015.

Lisätietoja:

Paula Ihamäki, STUL, puh. 041 451 5482, [email protected]

Juho Rahkonen, Taloustutkimus, puh. 050 375 9008, [email protected]

 Kuva jatkojohtoviidakosta.jpg

sahkotreffit.fi on sähköalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan läheltä kotia. Tavoitteena on parantaa kotien energiatehokkuutta, asumismukavuutta ja sähköturvallisuutta.

Sähkötreffit-palvelun tuottavat Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Sähkösuunnittelijat NSS ry.