Miten kasvinsuojeluaineiden kestävää käyttöä pitäisi edistää? Kerro mielipiteesi!

Tukes
1.2.2018 9.00
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on laatimassa uutta kasvinsuojeluaineiden kestävän käytön toimintaohjelmaa. Luonnos on valmistunut, ja nyt siihen toivotaan kommentteja julkisessa kuulemisessa. Kerro näkemykseksi siitä, miten kasvinsuojeluaineiden kestävää käyttöä voidaan edistää Suomessa.

Kasvinsuojeluaineiden kestävän käytön toimintaohjelman tavoitteena on vähentää kasvinsuojeluaineiden käytöstä aiheutuvia riskejä ihmisten terveydelle ja ympäristölle. Ohjelma edistää integroidun kasvinsuojelun ja vaihtoehtoisten torjuntamenetelmien käyttöönottoa.

Uusi kasvinsuojeluaineiden kestävän käytön toimintaohjelma (National Action Plan, NAP II) koskee vuosia 2018–2022. Sen laatimisesta ja toimeenpanosta vastaa Tukes yhteistyössä alan toimijoiden ja viranomaisten kanssa.

Toimintaohjelmassa on muun muassa kasvinsuojelukoulutukseen, myyntivaatimuksiin, tietoisuuden lisäämiseen, ruiskuntestaukseen, vesien suojeluun ja kasvinsuojeluaineiden käytön tai riskien vähentämiseen liittyviä toimia.

Tutustu tarkempiin tavoitteisiin ja toimenpiteisiin tästä linkistä.

Julkinen kuuleminen kestää 16.2.2018 asti. Voit lähettää kommenttisi toimintaohjelmasta sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Pauliina Laitinen puh. 029 5052 171

Ryhmäpäällikkö Kaija Kallio-Mannila puh. 029 5052 036

Sähköposti: [email protected]