Vielä ehdit estää talvipihan tapaturmat

Tukes
21.10.2015 12.28
Tiedote

STULin  tiedote Näin ensipakkasten aikaan on aika tehdä katsaus pihan sähköistykseen. Pistorasioiden halkeamat, haurastuneet sähköjohdot ja rikkinäiset pihavalaisimet voivat olla hengenvaarallisia talven kosteudessa ja kevään vesilätäköissä.

 Sähköalan yhteinen Löydä Sähkömies -palvelu muistuttaa, että pihalla tapahtuvia sähköiskuja ja talven tapaturmia ehtii vielä ehkäistä tekemällä sähköistyksen korjaukset ja parannukset. Pihamaan jäätyminen ei estä ulkosähköasennusten tarkistusta tai uusien valaisimien ja pistorasioiden asennusta ulkoseiniin.

Etenkin vanhempien talojen pihoissa säännöllinen valaisimien, suojakansien ja liitoksien tarkastus on erittäin tärkeää ehkäistäessä tapaturmia ja sähköpaloja. Pistorasioiden tulee olla kosteussuojattuja ja varustettu vikavirtasuojakytkimillä.

Sähkömiehen kanssa kannattaa pohtia liiketunnistimen ja valaisimien sopivaa sijaintia, jotta vältetään pimeässä kompastelu kotiin tultaessa.  Myös ulkopistorasioiden lisääminen kannattaa jo nyt ennen kuin joulunajan koristevalot otetaan esiin.

Ajastimella, suoraan sisätiloissa olevalla kytkimellä tai etäohjauksella pihakuusen valot sammuvat sydänyöksi ja auto valmistautuu odottamaan lämpimänä aamun liikkeelle lähtijöitä.

Sähkötyöt tulee teettää sähköalan ammattilaisella, joka antaa työlle takuun. On hyvä myös muistaa, että sähköasennustöiden kustannuksista saa kotitalousvähennyksenä verohelpotusta!

Lisätietoa sähköistyksestä ja lähialueen koulutetuista sähköalan ammattilaisista löytyy osoitteesta http://www.löydäsähkömies.fi/.

Lisätietoja toimitukselle Löydä sähkömies -palvelumallista: Paula Ihamäki, STUL, puh. 041 451 5482, [email protected]

Kuvat: Anne Yrjänä.

www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.