Hyppää sisältöön

Webinaari telttojen turvallisesta käytöstä ja ohjeistamisesta

Julkaisuajankohta 8.12.2021 8.27
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) sekä Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston tapahtumaturvallisuuden asiantuntijaverkosto ovat laatineet ohjeen kevyt-, pika- ja pop up -telttojen turvallisuudesta. Ohje on tarkoitettu telttojen maahantuojille, valmistajille ja jälleenvuokraajille sekä tapahtumanjärjestäjille ja telttojen käyttäjille. Viranomaiset esittelevät ohjeen sisältöä toimijoille 19.1.2022 pidettävässä webinaarissa.

Teltat eivät saa aiheuttaa ihmisille vaaraa tapahtumissa. Vastuu tästä on telttojen valmistajilla, maahantuojilla, myyjillä, jälleenvuokraajilla, käyttäjillä sekä tapahtuman järjestäjillä. 

Tuotteiden valmistajien, maahantuojien ja muiden edustajien tulee huolehtia riittävästä ohjeistamisesta, jotta telttoja on turvallista käyttää. Käyttäjien sekä tapahtumien järjestäjien tulee varmistua siitä, että telttoja käytetään oikein ja turvallisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tämä edellyttää, että teltoilla on kirjalliset käyttöohjeet ja että telttojen käytössä otetaan jatkuvasti huomioon vallitsevat olosuhteet. 

Viranomaiset järjestävät webinaarin, jossa ohjetta esitellään toimialan toimijoille. Webinaari järjestetään Teamsilla 19.1.2022 kello 12:00-13:30.

Liity webinaariin tästä linkistä.

Webinaariin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuus tallennetaan.

Voit tutustua ohjeeseen Tukesin verkkosivuilla (pdf, 1,5 Mb).  Ohje on saatavilla myös pelastustoimen verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Kari Koponen, puh. 029 5052 094, [email protected]