Hyviä turvallisuusuutisia Tukesista!

Tukes
6.11.2015 11.45
Tiedote

Tukesin 20-vuotistaipaleen kunniaksi olemme koonneet verkkolehteemmehyviä uutisia liittyen turvallisuuteen ja valvontaan. Tällaisia ovat esimerkiksi onnettomuuksien väheneminen, riskiperusteisuuden lisääntyminen, hallinnollisen taakan keveneminen, palvelujen sähköistäminen, valvontakentän monipuolistuminen sekä turvallisuuskulttuurin kehittyminen valvontakohteissa. Tutustu verkkolehteemme ja anna palautetta!

Verkkolehdessä kerromme Tukesin pitkäaikaisimpien toimialojen, kuten sähkö-, kemikaali- ja painelaiteturvallisuuden valvonnan kehittymisestä. Miten lainsäädännön muutokset ovat vaikuttaneet laitosten ja laitevalmistajien toimintaan tai omaan valvontaamme? Miten toiminnanharjoittajat osoittavat tuotteiden ja palveluiden turvallisuuden? Onko turvallisuus lisääntynyt valvomillamme laitoksilla? Milloin CE-merkinnät tulivat pakollisiksi sähkö- tai painelaitteisiin?

Positiivisia uutisia on kerrottavana myös kaivoksilta. Maailmalla tapahtuu lähes vuosittain vakavia kaivosonnettomuuksia, joissa menehtyy jopa satoja kaivostyöläisiä kerrallaan. Suomessa kaivoskuolemat ovat erittäin harvinaisia; ne ovat vähentyneet lähes nollaan muutamassa vuosikymmenessä. Lue verkkolehdestämme millaisia riskejä kaivostyöhön liittyy, miten riskejä hallitaan ja miten turvallisuusvalvonta on kehittynyt 20 vuoden aikana.

Iloksemme voimme kertoa, että pitkäaikainen työ ilotuliteturvallisuuden edistämisessä on myös tuottanut tuloksia. Ilotulitteiden aiheuttamat silmävammat ovat vähentyneet jyrkästi vuodesta 2010, kun uusi tiukentunut lainsäädäntö tuli voimaan. Suojalasien käytön yleistyminen on ollut tärkein syy silmävammojen vähenemiseen.  Sen puolesta olemme kampanjoineet lähes parinkymmenen vuoden ajan. Kurkista historiaan ja katso verkkolehdestä otos kampanjavideoistamme vuodesta 1998 nykypäivään. Lue myös, miten ilotulitteita koskeva lainsäädäntö on kehittynyt ja millaisia haasteita tulevaisuus tuo tullessaan.

Verkkolehdessä kerromme myös millaisia muutoksia sähköturvallisuuden valvonnassa on tapahtunut 20 vuoden aikana. Miten valvontakenttä tai valvonnan painopisteet ovat muuttuneet? Miten olemme edistäneet turvallisuutta valvonnan ja viestinnän avulla?  Hyviä uutisia ovat esimerkiksi riskiperusteisuuden lisääntyminen, hallinnollisen taakan keventäminen, palvelujen sähköistäminen sekä työturvallisuuden ja tekniikan kehittyminen. Työturvallisuuden ja tekniikan kehittymisen ansiosta sähköiskukuolemat ovat vähentyneet Suomessa noin kahteen vuodessa, kun niitä oli 1970-luvulla kolminkertainen ja 1950-luvulla nelinkertainen määrä. Lue lisää sähköturvallisuusasioista artikkeleista: Miten Tukesin turvallisuusvalvonta on kehittynyt sekä Työturvallisuuden ja tekniikan kehitys vähentäneet sähköiskukuolemia.

Tutustu verkkolehteemme ja anna siitä palautetta. Mitä pidät jutuistamme? Millaisista asioista sinä haluaisit lukea? Mitkä aiheet ovat kiinnostavia? Palautetta voit antaa tiedottaja Paula Kuusiolle,  [email protected],  p. 029 5052 255.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tukesin toimialojen turvallisuusasioista, käänny asiantuntijoidemme puoleen. Yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme .

Verkkolehdessä on kerrallaan näkyvillä 7–10 artikkelia. Lisää artikkeleita löydät osoitteesta: http://verkkolehti.tukes.fi/juttuarkisto/.

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme yhteistyöstä turvallisuuden parissa 20 vuoden ajalta!