Kasvinsuojelukouluttajien ja -tutkinnon järjestäjien koulutus nykyaikaan ja nettiin

4.3.2020 16.04
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) alkaa kouluttaa kasvinsuojelukouluttajat ja -tutkinnon järjestäjät netissä.

Tähän asti Tukes on järjestänyt vuosittain helmikuussa peruskoulutuksen henkilöille, jotka hakevat lupaa järjestää kasvinsuojelukoulutuksia ja -tutkintoja. Koulutuksia on järjestetty ympäri Suomea enimmillään jopa kuudella paikkakunnalla. Jatkossa tarjoamme peruskoulutuksen ensisijaisesti netissä.

Koulutuksessa käytävät aineistot ovat tarjolla Moodle-oppimisympäristössä pieninä paketteina, joita kouluttajaluvan hakija voi opiskella itsenäisesti kahden viikon ajan. Jokaisen osion jälkeen on muutama täsmentävä kysymys. Kun hakija on käynyt aineiston läpi ja vastannut kaikkiin kysymyksiin, hän saa suorituksesta merkinnän. Sen jälkeen on aika lähettää lupahakemus Tukesiin. Tukes käsittelee lupahakemuksen ja lähettää päätöksen sähköisesti hakijalle.

- Koulutuksen ja tutkinnon järjestäjän pitää osallistua koulutukseen ennen kuin voimme myöntää luvan. Nettikoulutus antaa mahdollisuuden sille, että koulutuksia on tarjolla ympäri vuoden pienellekin osallistujamäärälle, kertoo koulutuksen toteutuksesta vastaava Emilia Hämäläinen.

Kasvinsuojelukouluttajien ja -tutkinnon järjestäjien nettikoulutus on auki 13.3.-27.3.2020.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 6.3.2020 alkaen https://tukes.fi/kskouluttajahaku.

Koulutusta on tarkoitus kehittää ensimmäisestä nettikoulutuksesta saadun palautteen perusteella.

Lisätietoja:

Emilia Hämäläinen, ylitarkastaja, 029 5052057, [email protected]

Pauliina Laitinen, ylitarkastaja, 0295052171, [email protected]