Kemikaaliturvallisuuteen, nestekaasulaitoksiin ja maa- ja biokaasuun liittyvät luvat voi nyt hakea sähköisesti

1.9.2020 9.30
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) laajentaa sähköistä asiointia. Yritykset voivat tehdä kemikaalien laajamittaiseen teolliseen käsittelyyn sekä maa- ja biokaasuun liittyvät lupahakemukset sekä muutosilmoitukset jatkossa sähköisesti.

Tukesin sähköisen asioinnin palvelut laajenevat syyskuun alussa. Uusia palveluja sähköisessä asioinnissa ovat vaarallisten kemikaalien laajamittaiseen teolliseen käsittelyyn- sekä maa- ja biokaasuun liittyvät luvat ja muutosilmoitukset. Sähköisen asioinnin kautta voi mm. 

  • hakea lupaa uudelle vaarallisia kemikaaleja käsittelevälle laitokselle
  • laatia muutosilmoituksen nestekaasulaitokselle
  • jättää maakaasua tai biokaasua koskevia ilmoituksia ja lupahakemuksia.

Vaarallisten kemikaalien teolliseen käsittelyyn ja varastointiin liittyvät luvat ja muutosilmoitukset haetaan Luvat ja valvonta -palvelussa. Palvelussa on myös mahdollista selvittää, edellyttääkö laitos tai muutos ympäristöluvan hakemista.

Maa- ja biokaasua koskevat ilmoitukset ja luvat yritys hoitaa Aluehallinnon asiointipalvelussa. Yritykset voivat jättää maa- ja biokaasua koskevat muutosilmoitukset ja hakea putkistoja, varastointia sekä tankkausasemia koskevia rakentamislupia. Käytön valvojia koskevien ilmoitusten jättäminen on tulossa  palveluun myöhemmin. Myös nestekaasua koskevat luvat haetaan Aluehallinnon asiointipalvelussa.

Tunnistaudu sähköiseen asiointiin verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella tietoturvallisesti ja nopeasti. Sähköisessä asioinnissa  voit laittaa asioita vireille ja seurata niiden edistymistä sekä vastata mahdollisiin lisätietopyyntöihin. Asia tulee lähetyksen jälkeen viipymättä ja luotettavasti Tukesin käsittelyjärjestelmään, josta  saat reaaliaikaiset ilmoitukset antamaasi sähköpostiin asian käsittelyn vaiheista. Asian päätös tulee sähköisenä asiointipalveluun, ja  pääset lukemaan ja lataamaan päätöksen sähköpostiisi saamasi linkin kautta. Asiointeihin liittyvät asiakirjat säilyvät asiointipalvelussa myöhempää käyttöä varten.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Tiina Rissanen, p. 029 5052 043, [email protected]

Luvat ja valvonta -palvelu (kemikaalien laajamittaiseen käsittelyyn liittyvä asiointi) 

Aluehallinnon asiointipalvelu (maa- ja biokaasukohteisiin sekä nestekaasulaitoksiin liittyvä asiointi)

Ohjeita asiointiin Tukesin verkkosivuilla