Hyppää sisältöön

Kestävää kehitystä valtionhallinnossa – tutustu Tukesin ensimmäiseen vastuullisuusraporttiin

Julkaisuajankohta 2.5.2022 10.37
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) vastuullisuusraportti vuodelta 2021 on julkaistu 28.4.2022. Tukesin vastuullisuusraportti perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja valtionhallinnon yhteisen raportoinnin malliin.

Tukes raportoi vastuullisuudesta nyt ensimmäistä kertaa. Vastuullisuusraportti perustuu Valtiokonttorin ohjeeseen valtionhallinnon yhteisestä vastuullisuusraportoinnista. Raportoinnin viitekehyksenä ovat YK:n kestävän kehityksen periaatteet.  

YK:n kestävän kehityksen 17 tavoitteesta eli SDG-tavoitteista (Sustainable Development Goals) Tukesin laajaan toimintakenttään olisi sopinut hyvin moni. Raporttiin on valittu Tukesin toiminnan kannalta kuusi olennaista tavoitetta ja niistä seitsemän alatavoitetta: työympäristön turvallisuus ja henkilöstön hyvinvointi, luotettava ja turvallinen infrastruktuuri sekä innovointi, luonnonvarojen kestävä ja tehokas käyttö, ympäristön kannalta kestävä kemikaalien ja jätteiden käsittely, ilmastopäästöjen vähentäminen, läpinäkyvyys ja luotettavuus sekä yhteistyö ja vuorovaikutus. 

Tukesin kestävän kehityksen tavoitteet, jotka selitetty tekstissä.

–  Ensimmäisessä vastuullisuusraportissa pääpaino on meille olennaisten kestävän kehityksen tavoitteiden kuvaamisessa Tukesin roolin kannalta. Kerromme monin case-esimerkein Tukesin kädenjäljestä ympäröivän yhteiskunnan vastuullisuuden kehittymiseen. Lähdemme pohtimaan yhdessä tukeslaisten kanssa, miten voimme vähentää myös oman toimintamme jalanjälkeä, kertoo Tukesin kestävän kehityksen tiimin tiiminvetäjä Susanna Panula. 

Jatkossa raportti julkaistaan vuosittain ja sen sisältö täydentyy vastuullisuustyön edistyessä. Tukesissa vastuullisuustyötä ja -raportointia kehittää kestävän kehityksen tiimi. 

–  Vastuullisuusraportti on ollut yhteinen ponnistus. Onnistuimme kokoamaan asiasta kiinnostuneet ja osaavat tukeslaiset yhteiseen tiimiin. Tämä on ensimmäinen askel vastuullisuusmatkallamme ja oma panoksemme valtionhallinnon yhteiseen vastuullisuuden kehittämiseen, toteaa pääjohtaja Kimmo Peltonen. 

Tutustu Tukesin vastuullisuusraporttiin 2021  

Lisätiedot: 

Susanna Panula, kestävän kehityksen tiimin tiiminvetäjä, viestintäasiantuntija 
p. 0295 052 015, [email protected]