Hyppää sisältöön

Kommentoi mikromuovien rajoitusehdotusta

8.5.2019 11.00
Uutinen

Kommentoi mikromuoveja koskevaa rajoitusehdotusta Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) verkkosivuilla.

Rajoitusehdotus koskee mikromuovien saattamista markkinoille (maahantuontia, myyntiä ja vastikkeetta luovuttamista) sellaisenaan tai tarkoituksella seoksiin lisättynä yli 0,01 painoprosentin pitoisuuksissa. Rajoitusehdotus ei koske esimerkiksi teollisuuskäyttöä, lääkkeitä tai tuotteita, joiden käytöstä ei niiden elinkaaren aikana aiheudu päästöjä ympäristöön tai (bio)hajoavia polymeerejä. Rajoitusehdotus sisältää siirtymäajat tietyille tuotesektoreille.

Rajoituksen tarkoituksena on vähentää terveys- ja ympäristöriskejä aiheuttavien mikromuovien päätymistä ympäristöön. Mikromuoveja käytetään mm. kosmetiikassa, pesu- ja puhdistusaineissa, maataloustuotteissa, maaleissa, pinnoitteissa ja öljyteollisuuden kemikaaleissa.

Lisätietoja rajoitusehdotuksesta ja kommentointilomake löytyy ECHAn verkkosivuilta. ECHA toivoo kommentteja 20.5.2019 mennessä, jotta ne voidaan ottaa mahdollisimman hyvin huomioon rajoitusehdotuksen käsittelyn aikana. Ehdotusta voi kuitenkin kommentoida 20.9.2019 saakka.

ECHAn riskinarviointikomitea ja sosioekonomisesta analyysista vastaava komitea ottavat kommentit huomioon, kun ne antavat lausuntonsa ehdotetusta rajoituksesta. Lopullisen päätöksen rajoituksen hyväksymisestä ja sen lisäämisestä REACH-asetukseen tekee Euroopan komissio.

Katso myös: EU harkitsee mikromuovien käyttökieltoa

Lisätietoja:

Kemikaalineuvonta yrityksille

Kemikaalineuvonta puh. 0400 393 033