Kukkahattutäti ystävineen tavattavissa I love me -messuilla

Tukes
9.10.2015 12.58
Tiedote

 

Kuinka pitkään meikit säilyvät? Miten ripsienpidennykset kiinnitetään? Voiko hiusväreille herkistyä? Mitä tatuointivärit sisältävät?

Tervetuloa juttelemaan kaunistautumisen kemikaaleista Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ständille I love me -messuilla 16-18.10. Ständillä päivystää asiantuntijaystävineen Tukesin Nuoret ja kemikaalit -kampanjan keulahahmo, Tukesin Kukkahattutäti.

Kukkahattutäti on kesän ja alkusyksyn ajan kiertänyt tapahtumissa, tavannut nuoria, haastatellut asiantuntijoita ja vlogannut ahkerasti kokemuksistaan. Täti on myös ollut esillä mediassa ja antanut vinkkejä turvalliseen kaunistautumiseen.

-Olen käynyt riparilla, kampaajakoulussa, rekrytorilla, Tammerfestissä, Blockfestissä ja Weekend Festivalilla. Syksylle on buukattu useampi kouluvierailu. Nuoret ovat tosi kiinnostuneita kemikaaleista ja esittävät tiukkoja kysymyksiä, Kukkahattutäti kertoo.-Olen myös käynyt jututtamassa monia asiantuntijoita kauneuden kemikaaleista. Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijalta kysyin tekstiilien kemikaaleista ja Työterveyslaitoksen asiantuntijoita haastattelin hiusväreistä ja eri ammattiryhmien kemikaalialtistuksesta. Tukesin asiantuntijoilta olen kysellyt kosmetiikan markkinointilupauksista, tatuoinneista, ripsienpidennyksistä ja kosmetiikan termeistä. Lisäksi vierailin kosmetiikkatehtaalla, täti jatkaa.Kukkahattutädin vlogeja on YouTubessa jo useita kymmeniä, ja ne ovat keränneet tuhansia katsojia.

Mistä aiheista Kukkahattutädiltä kysellään eniten?

-Hiusväreistä, tatuoinneista ja kemikaalien yhteisvaikutuksista. Kaunistautumisen kemikaalit kiinnostavat ihmisiä, sillä moni värjää hiuksiaan, meikkaa itseään, ottaa ripsienpidennyksiä ja harkitsee tatuointia.

Kukkahattutäti asiantuntijaystävineen on tavattavissa I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 16-18.10 Tukesin osastolla 6f68, joka sijaitsee Kauneus-osiossa.

Lisäksi Kukkahattutäti haastattelee Tukesin kemikaaliasiantuntija Marilla Lahtista kaunistautumisen kemikaaleista perjantaina 16.10. klo 17.30 messujen Hyvän olon lavalla.Teksti: Nilla Hietamäki

Kuva: Tuuli Tulonen