Valikko

Kuluttaja -sivuja on täydennetty uusilla kemikaaliosioilla

Tukes 29.10.2014 13.54
Tiedote

Tukesin verkkosivujen Kuluttaja -osioon on nyt lisätty kemikaaleja koskevaa aineistoa. Sivustolta löytyy tietoa kemikaaleista aineryhmittäin ja käyttökohteittain.

Kemikaalit aineryhmittäin -osiosta voit lukea, mitä ovat esim. CMR-aineet, formaldehydi, ftalaatit tai kiinnittymisenestoaineet. Kemikaalit käyttökohteittain -osiosta löydät paljon hyviä käyttövinkkejä kodin kemikaalien turvalliseen ja oikeaan käyttöön. Esimerkiksi desinfiointiainevalmisteita löytyy moneen tarkoitukseen aina lemmikkieläinten hygienian hoidosta juomaveden puhdistukseen.

Sivustolle on koottu tietoa myös kemikaalien merkinnöistä ja uusista varoitusmerkeistä. Vaaralliseksi luokiteltu kemikaali voi olla esimerkiksi syttyvä (fysikaalinen vaara), välittömästi myrkyllinen (terveysvaara) tai vesieliöille vaarallinen (ympäristövaara). Monet pyykinpesu- ja siivousaineet, maalit sekä lasinpesu- ja grillinsytytysnesteet ovat vaarallisia kemikaaleja, joiden pakkauksissa tulee olla varoitusetiketti.

Kuluttajaosioon on lisätty joitakin uusia otsikoita, kuten Lasten tuotteet, Kodin turvalaitteet ja henkilönsuojaimet sekä Sisustus ja remontointi asioiden löydettävyyden parantamiseksi. Sisältötekstit niissä ovat kuitenkin samoja kuin ennen, ne on vain siirretty näiden uusien otsikoiden alle.

Kemikaalit aineryhmittäin ja käyttökohteittain -osioiden kieliversiot ilmestyvät myöhemmin syksyllä ja alkutalven aikana, ensiksi ruotsinkielisinä ja myöhemmin englanninkielisinä versioina.

Lisätietoja:

Tarja Vänskä, verkkopäätoimittaja, sähköposti [email protected],
puh. 029 5052 483