Valikko

Kuolemaan johtanut sähkötapaturma Savitaipaleella Tukesin tutkintaan

Tukes 18.4.2013 14.16
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on perustanut tutkintaryhmän selvittämään Savitaipaleella 17.4. sähköasentajan kuolemaan johtanutta sähkötapaturmaa. Tutkinnassa selvitetään tapahtumien kulku ja olosuhteet onnettomuuden sattuessa.

Tukesin tutkintaryhmä selvittää myös sähköasentajan edustaman yhtiön työmenettelyt ja sen, miten yrityksen työntekijät niitä noudattavat. Lisäksi selvitetään, miten lainsäädännön vaatimuksia noudatettiin työmaalla ja mitkä muut tekijät vaikuttivat onnettomuuteen. Tutkinnan tavoitteena on tehdä ehdotus toimenpiteistä, jotka ennaltaehkäisevät vastaavat onnettomuudet jatkossa.

Tutkintaryhmään kuuluvat ylitarkastaja Sakari Hatakka, turvallisuusinsinööri Ville Huurinainen ja turvallisuusinsinööri Timo Pietilä. Tutkintaryhmä luovuttaa Tukesille kirjallisen raportin tutkimuksesta lokakuun 2013 loppuun mennessä.

Tukes valvoo Suomessa sähkölaitteistojen turvallisuutta sekä niiden asentamista, käyttöä ja tarkastamista. Tukes ylläpitää myös rekisteriä sähköurakoitsijoista ja huolehtii turvallisuustutkintojen järjestämisestä.

Lisätietoja:

 yli-insinööri Harri Westerlund, p. 029 5052 572

sähköposti: [email protected]