Mikä Turvallisuus100+?

Tukes
5.1.2017 12.40
Tiedote

 

Turvallisuus100+-juttusarja kertoo yli sata tarinaa turvallisuudesta. Mistä oikein on kyse?

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) julkaisee Suomi100-juhlavuoden aikana yli sata juttua turvallisuudesta. Tämä on järjestyksessä toinen julkaistu juttu, joten monta on vielä luvassa!

Mistä Turvallisuus100+-juttusarjassa on kyse, Tukesin viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo?
Turvallisuus on tärkeä asia Suomelle ja meille suomalaisille, ja siksi se sopii erinomaisesti teemaksi, jolla satavuotiasta Suomea juhlistetaan. Tarkoituksena on osoittaa turvallisuuden hyötyjä yhteiskunnassa laajemminkin. Tavoitteenamme on lähestyä tätä teemaa monista eri suunnista ja näin osoittaa ehkä yllättäviäkin näkökulmia turvallisuuden merkityksestä.

Miten idea juttusarjaan syntyi?
Turvallisuutta valvovana ja edistävänä virastona pohdimme, miten voisimme tuoda esiin turvallisuuden roolia suomalaisen yhteiskunnan menestystekijänä ja samalla juhlistaa 100-vuotiasta Suomea meille sopivalla tavalla. Yksi strategisista valinnoistamme on kannustaa toimijoita vastuullisuuteen. Tänä syksynä toteutettu sidosryhmäkyselymme kertoo, että tätä Tukesilta myös odotetaan. Tavoitteemme onkin nyt hyviä esimerkkejä ja toimintatapoja esiin nostamalla kannustaa suomalaisia yrityksiä vastuullisuuteen. Ja koska juhlavuoden teemakin on ”yhdessä”, kutsumme myös yritykset ja sidosryhmät mukaan Turvallisuus100+-kokonaisuuden tekemiseen.

Miten turvallisuus ja kilpailukyky liittyvät toisiinsa?
Turvallisuus on tärkeä myös kilpailukyvyn edistämisen kannalta. Se on pohja, jolle suomalaisten yritysten on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Haluamme juttusarjalla näyttää, että turvallisuus luo mahdollisuuksia, kilpailukykyä ja lisäarvoa.

Milloin juttuja ilmestyy?
Ensimmäinen juttusarjan juttu julkaistiin 1.1.2017 ja viimeiset julkaistaan joulukuussa 2017. Juttuja julkaistaan viikoittain noin kaksi.

Mistä juttuja voi lukea?
Jutut voi halutessaan tilata sähköpostiin viikoittaisena uutiskirjeenä (tilauslomake sivun oikeassa laidassa). Uutiskirje lähetetään kerran viikossa perjantaisin.

Tuoreimmat jutut löytyvät tukes.fin etusivulta ja kaikkia juttuja voi lukea Turvallisuus100+-sivulla.

Kuka jutut tekee?
Juttuja ideoidaan yhdessä Tukesin asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. On ollut hienoa huomata, että jo nyt olemme saaneet juttuideoita teiltä lukijoilta. Kiitos niistä! Jos sinulla on mielessäsi idea, täytä verkossa oleva lomakeja kerro siitä meille. Itse jutut tehdään Tukesin viestinnässä.

Turvallisuus100+ on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

Kuvateksti:
- Kiitos teille jo juttuideoita lähettäneille, ideoita voi lähettää läpi vuoden, sanovat viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo (vas.) ja ylitarkastaja Mirva Kipinoinen.

Kuva: Elisa Salste
Teksti: Mirva Kipinoinen ja Johanna Salomaa-Valkamo

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) edistää tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Tavoitteenamme on vastuullinen, turvallinen ja kilpailukykyinen Suomi.

Haluamme olla suojan tuoja – turvallisten toimintatapojen edistäjä ja mahdollistaja