Valikko

Puhallettavissa MSpa-poreammeissa sähköiskun vaara

Tukes 25.8.2014 10.14
Tiedote

Puhallettavat MSpa-poreammeet ovat aiheuttaneet useita sähköiskuja eri puolilla Eurooppaa. Sähköiskuista on raportoitu ainakin Hollannissa, Ruotsissa ja Norjassa.

 
Jos ammeen lämmityselementti on halkeillut tai muuten vahingoittunut, veden pinta pääsee kosketuksiin verkkojännitteen kanssa ja voi pahimmillaan aiheuttaa sähköiskun. Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.  
Tukesin tietojen mukaan MSpa-poremmeita on tilattu Suomeen joitakin kappaleita ulkomaalaisista verkkokaupoista. Hollanti on tehnyt MSpa-ammeiden sähköisku- ja hukkumisvaarasta ns. RAPEX-ilmoituksen.
Tukes tutkii tilannetta. MSpa-poreammeen ostaneita kehotetaan varovaisuuteen ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä myyjään, jolta ovat ammeen ostaneet.
Lisätietoja:
Turvallisuusinsinööri Reino Rinnemaa,p. 029 505 2143, [email protected]
 
Linkki hollantilaisten tekemään RAPEX-ilmoitukseen
RAPEX on tuoteturvallisuusdirektiiviin perustuva Euroopan yhteisön nopea tietojenvaihtojärjestelmä, jonka avulla komissio, jäsenvaltiot sekä eräät muut järjestelmän piiriin kuuluvat maat vaihtavat tietoja vaarallisiin tuotteisiin liittyvistä toimenpiteistä. RAPEX-järjestelmä koskee kuluttajakäyttöön tarkoitettuja kulutustavaroita. Jäsenmaiden valvontaviranomaisilla on lakisääteinen velvoite ilmoittaa markkinoilta löytämänsä vaaralliset tuotteet RAPEX-järjestelmään. Suomessa RAPEX-yhteyspisteenä toimii Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).  http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kuluttajaturvallisuus/RAPEX-ilmoitusjarjestelma/