Hyppää sisältöön

Suomen Uusyrityskeskukset ja Tukes aloittavat yhteistyön

Julkaisuajankohta 16.9.2020 9.46
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Suomen Uusyrityskeskukset ry aloittavat yhteistyön. Tukes haluaa strategiansa mukaisesti kannustaa vastuullisuuteen ja opastaa ja neuvoa yrityksiä säädösten noudattamiseen liittyvissä kysymyksissä. Suomen Uusyrityskeskukset ry:n jäseneksi liittymisen myötä Tukesilla on entistä paremmat mahdollisuudet auttaa yrityksiä menestymään.

Etenkin yritystoiminnan alussa yrittäjällä on usein niin monta asiaa huomioon otettavana, ettei hänelle välttämättä tule mieleen, että tuotteille ja palveluille on turvallisuusvaatimuksia.

- Yhteistyön aloittaminen Suomen Uusyrityskeskukset ry:n ja alueellisten Uusyrityskeskusten yritysneuvojien kanssa auttaa lisäämään yritysten tietoa vaatimuksista jo heti yritystoiminnan alkuvaiheessa. Kun varmistetaan heti alussa, että tuote tai palvelu täyttävät vaatimukset, vältytään mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä jatkossa ja varmistetaan hyvä alku kilpailukykyiselle yritystoiminnalle, sanoo johtaja Tuiri Kerttula Tukesista.

Suomen Uusyrityskeskukset ry on Suomen 30 paikallisen Uusyrityskeskuksen yhteistyöjärjestö. Uusyrityskeskukset tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville. Yrittäjäksi aikova saa Uusyrityskeskuksesta henkilökohtaista sparrausta yritystoiminnan suunnitteluun ja yrityksen perustamiseen. Yritysneuvojien lisäksi verkostossa on vahva elinkeinoelämän edustus. Eri alojen asiantuntijat, mm. tilitoimistot, mainostoimistot ja lakiasiaintoimistot, osallistuvat neuvontaprosessiin talkootyönä.

Uusyrityskeskusten toiminnan tavoitteena on madaltaa yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä ja sitä kautta edistää uuden yrittäjyyden syntymistä Suomessa. Neuvonnan avulla varmistetaan myös uusien yritysten selviytymien alkutaipaleella. Uusyrityskeskuksissa arvioidaan tarkasti liikeidean kannattavuus ja asiakkaan yrittäjävalmiudet. Näin ollen saadaan karsittua epäonnistumiset jo ennen yrityksen perustamista.

Lista Suomen Uusyrityskeskuksista löytyy osoitteesta https://www.uusyrityskeskus.fi/yritysneuvonta/uusyrityskeskukset/.

Lisätietoja:

Tukes:

Tuiri Kerttula, johtaja, tuoteyksikkö, p. 029 5052 643

Kimmo Peltonen, pääjohtaja, p. 029 5052 157

[email protected]

Suomen Uusyrityskeskus ry:

Susanna Kallama, toimitusjohtaja, p. 040 587 2445
[email protected]